Идната седмица - пари за ремонт на водопровода
снимка: МРРБ

Тази сряда на правителственото заседание трябваше да бъде прието постановление, с което да се отпуснат средствата, необходими за ремонт на довеждащия водопровод от Априлци до Стоките, по който загубите достигат до 80%. Информация за предстоящото обсъждане sevlievo-online.com има от свои източници. След края на заседанието на служебното правителство обаче стана ясно, че въпросът с парите за водопровода на Севлиево не е внасян за разглеждане. Пак от наши източници научихме, че миналата седмица е имало среща между ръководството на Община Севлиево и министъра на регионалното развитие, на която е поискано от Общината да представи количествено-стойностна сметка за ремонта на водопровода.  

Попитахме в МРРБ дали има обективни или субективни причини решението за финансиране на ремонта да се отложи. Днес от пресцентъра на институцията отговориха следното: „С оглед високата технологична сложност на проекта и след направени анализи, в процес на подготовка е постановление на Министерски съвет за осигуряване на средства за авариен ремонт в най-проблемния участък от трасето, което ще бъде готово до края на седмицата за внасяне в Министерския съвет“.

Това означава, че идната сряда ремонтът на водопровода трябва да е в дневния ред на заседанието на кабинета Герджиков, респективно, да бъде гласувана сума за ремонтни дейности.

До спешната намеса на държавата се стигна след като на 10 март тази година представители на гражданско сдружение „Граждани за Севлиево“ се срещнаха с министъра на регионалното развитие Спас Попниколов. Срещата бе с посредничеството на омбудсмана Мая Манолова, която още в края на миналата година декларира, че водният проблем на севлиевци е нейна кауза и тя няма да се откаже да работи по него до решаването му. На срещата министър Попниколов заяви, че в краткосрочен план има възможност да се реализира серия от мерки, които да подобрят ситуацията и да доведат до намаляване на загубите на вода. Той припомни, че за целта МРРБ вече е сключило с община Севлиево две споразумения за финансиране от държавния бюджет на стойност 640 хил. лв. като тяхното реализиране зависи изцяло от проектната готовност на общината. Министър Попниколов предложи експертна подкрепа и консултация за ускоряване на реализацията на проектите на община Севлиево.

Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Мария Цонкова получи отличието „Пол Харис Фелоу“
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Общество
Без винетка до "Севлиевски лозя" и фирмите край пътя за Габрово
Общество