Търсене

Идния вторник започва регистрацията на кандидатските листи за местния вот, в пет села няма да избират кмет

Емилия Димитрова
Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово

На 19 септември т.г. Общинската избирателна комисия (ОИК) започва регистрацията на кандидатските лести за участие в местните избори през октомври. Регистрацията ще продължи до 17.00 ч. на 26 септември, съобщиха от комисията. 

Ден преди да започне регистрацията на кандидатските листи, на 18 септември, приключва регистрацията на партиите и коалициите. Тогава ще стане ясно кои формации ще участват в надпреварата за местна власт. 

На свое заседание от 12 септември ОИК прие и списъкът с населените места, в които на 29 октомври ще се избира кмет. Селата, където няма да избират кмет, а ще бъде назначен кметски наместник са Млечево, Младен, Търхово, Идилево и Градище. В тях населението е под сто души и съгласно изборното законодателство не се избира пряко местен кмет. 

Списъкът на населените места на територията на община Севлиево, в които ще се произвеждат избори за кметове на кметства е съставен въз основа на данните от Териториална дирекция ГРАО за броя на населението към 4 август т.г. На косъм да изпаднат от този списък са с. Хирево, в което има 107 жители, и с. Малки Вършец - с 111 жители. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!