Илхан Кючюк пак застава зад "Най-добрата иновативна идея"
снимка: архив

Вчера, 25 януари 2018 г., евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк, даде старт на конкурса „Най-добра иновативна идеяза ученици от VIII до ХІІ клас – съвместен проект на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров" и евродепутата.

Конкурсът има за цел да насърчи младите хора в разработването на иновативни програми, продукти и идеи в областта на науката, техниката и технологиите.

В него могат да участват ученици от VIII до ХІІ клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров", които се интересуват от приложно-технически, хуманитарни и социални науки. Те могат да кандидатстват със своите проекти (макети, модели, експерименти, постери, рисунки и снимки), свързани с темата на конкурса.

Всички участвали проекти ще бъдат изложени в учебна зала в училището и ще могат да бъдат разгледани от посетители.

Победителите в надпреварата ще бъдат обявени през масец април 2018 г.

По покана на Илхан Кючюк петимата най-добре представили се ученици и един научен ръководител ще получат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел. Учениците, класирани на второ и трето място и техни ръководители ще бъдат наградени с парична награда до 100 лв. от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров".

С реализацията на конкурса ще се създаде мотивация за придобиване на задълбочени познания, за издирването и развитието на надарени млади хора в сферата на науката, техниката, технологиите и управлението и най-вече за създаване на творческо самочувствие у тях.

В Деня на Севлиево през 2017 г., на тържествено заседание на Общинския съвет евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе удостоен с почетния знак Севлиево за изключителните му заслуги и активната обществена дейност, насочена към младите хора в общината. Години наред евродепутатът провежда различни инициативи в Севлиево, сред които и конкурсите за ученици в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“  „Разработване на проекти по наука, техника и технологии“ (по природни, приложно-технически и естествени науки), „Енергия от възобновяеми източници“ и „Светлина и земя“ и изграждане на детски и спортни съоръжения и др.

При получаване на отличието Илхан Кючюк заяви: „Изключително благодарен съм за това признание. За мен то е много специално, защото идва точно от Севлиево – градът, от където започнах и аз. Повече от приятно ми е да работя с тези млади хора. Искам да знаят, че когато човек има желание да работи, когато целите му се простират далеч нещата се случват. Винаги съм искал да се занимавам с полезни за хората дейности и съм щастлив, че имам тази възможност. Важно е човек да вижда смисъл от работата си и аз се радвам, че при мен е точно така. Това отличие е колкото за мен толкова и за всички младежи, с които работим“.

Променят се част от противоепидемичните мерки за учениците
Образование
В смесена форма на обучение започва идната седмица за СУ "В. Левски"
Образование
Днес, преди 186 години, е открито Габровското училище
Образование
Още два дни (засега) онлайн обучение за гимназистите
Образование
Уред за наказание, използван в килийното училище, получи НМО
Образование
В ПГМЕТ учат присъствено, но са готови за комбинирано обучение
Образование
Четири учителки от Севлиево са отличени в "Учител на годината 2020"
Образование
Леко се отпуска режима за ученици и студенти, онлайн уроците продължават
Образование
18 учители в СУ "Васил Левски" са извън клас
Образование
"Севлиево 21 век" обяви носителите на ученически стипендии 2020/2021
Образование
Държавата ще заплаща таксите на студенти, които имат договор с работодател
Образование
РУО Габрово създава база данни за заместващи учители
Образование
В ПГМЕТ ще се изгради STEM център за 300 хил. лв.
Образование
Евгени Генов е национален победител в конкурс за STEM науки в България
Образование
Ученици и родители на поход, избраха да са далеч от социалните мрежи
Образование
Над 70% от децата се върнаха в детската градина от тази година
Образование