Търсене

Има много трактовки на девиза “Единство в многообразието“ - Адам Караксони в Габрово

Севлиево онлайн
Има много трактовки на девиза “Единство в многообразието“ - Адам Караксони в Габрово

Снимка: Областна администрация Габрово

„Има много трактовки на девиза “Единство в многообразието“. За мен това означава да запазим традициите на всички региони в Европейския съюз и да опознаваме чуждата култура без да губим своята“. Това каза Адам Караксони, заместник областен управител на област Пеща, Унгария по време на гостуването му в Областна администрация - Габрово миналата седмица. 

Адам Караксони е заместник областен управител на област Пеща, Унгария - регионът, обграждащ унгарската столица Будапеща. Той гостува в Областна администрация-Габрово, където се срещна с областния и заместник областния управители на Габрово Кристина Сидорова и Андрей Николов и главния експерт Михаела Стоянова.

По време на срещата Караксони се запозна с икономическия профил на областта, с развитието на туризма, образованието и културата в региона. Обсъдена бе възможността за сътрудничество между двете области в сферата на  културата, образованието и туризма.

При предишно посещение в Габрово през 2022 година Караксони останал впечатлен от РЕМО„Етър“, а при сегашното се оказа гост на карнавала, който тази година стана на 100 години. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!