Търсене

Имаме първите победители в "Ученическите игри 2016-2017"

Имаме първите победители в "Ученическите игри 2016-2017&quo

снимки: Община Севлиево

На 14 февруари, в спортна зала „Дан Колов“, се изиграха срещите по волейбол при момчетата 5-7 клас от общинския етап на „Ученически игри 2016 – 2017". За правото да представят община Севлиево на областния етап на игрите спориха отборите на ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Градница и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево. И трите отбора показаха равностойна игра, като в началото на първата среща момчетата от с. Градница поведоха на отбора на ОУ „Стефан Пешев“ с 10:0 точки и спечелиха първия гейм. Последва обрат и отборът, воден от Марин Маринов, победи с 2:1 гейма. В другата си среща момчетата на ОУ „Стефан Пешев“ победиха отбора на с. Душево и така придобиха правото да играят на областния етап на игрите. На 23 февруари ще се изиграят срещите по волейбол и в останалите възрастови групи. За радост на любителите на волейбола, областните състезания в трите възрастови групи ще се играят в спортна зала ‚Дан Колов“.

Изображение - 1174

На 15 февруари се изиграха и срещите по баскетбол. Първи на баскетболното игрище излязоха девойките 11-12 клас на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. С по-добра игра девойките на Гимназията се наложиха над отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и получиха право да участват на областния етап от игрите, които ще се играят в спортна зала „Орловец“ гр. Габрово.

Изображение - 1175

Следващите три срещи излъчиха победителя при момчета 5-7 клас. В първите две, отборите на ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“ постигнаха победи срещу момчетата на ОУ „Христо Ботев“.

Изображение - 1176 Последва среща, която дълго ще се помни. Момчетата ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“ показаха изключително добра игра – разликата в точките не надвишаваше 5 по време на целия мач. Тази равностойна игра се запази до края на срещата и редовното време завърши при равен резултат 55:55. В 5 минутното продължения момчетата от СУ "Васил Левски" показаха повече воля и характер и най-вече благодарение добрите реализаторски качества на Добрислав Колев, отбелязал 38 точки, победиха с краен резултат 67:58. Безспорна заслуга за добрата игра на момчета има Гергана Стоянова, треньор към спортен клуб по баскетбол „Раковски“, където тренират и двата отбора.

Изображение - 1177

източник: Община Севлиево

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.