Имаме първите победители в "Ученическите игри 2016-2017"
снимки: Община Севлиево

На 14 февруари, в спортна зала „Дан Колов“, се изиграха срещите по волейбол при момчетата 5-7 клас от общинския етап на „Ученически игри 2016 – 2017". За правото да представят община Севлиево на областния етап на игрите спориха отборите на ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Градница и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево. И трите отбора показаха равностойна игра, като в началото на първата среща момчетата от с. Градница поведоха на отбора на ОУ „Стефан Пешев“ с 10:0 точки и спечелиха първия гейм. Последва обрат и отборът, воден от Марин Маринов, победи с 2:1 гейма. В другата си среща момчетата на ОУ „Стефан Пешев“ победиха отбора на с. Душево и така придобиха правото да играят на областния етап на игрите. На 23 февруари ще се изиграят срещите по волейбол и в останалите възрастови групи. За радост на любителите на волейбола, областните състезания в трите възрастови групи ще се играят в спортна зала ‚Дан Колов“.

На 15 февруари се изиграха и срещите по баскетбол. Първи на баскетболното игрище излязоха девойките 11-12 клас на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. С по-добра игра девойките на Гимназията се наложиха над отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и получиха право да участват на областния етап от игрите, които ще се играят в спортна зала „Орловец“ гр. Габрово.

Следващите три срещи излъчиха победителя при момчета 5-7 клас. В първите две, отборите на ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“ постигнаха победи срещу момчетата на ОУ „Христо Ботев“.

Последва среща, която дълго ще се помни. Момчетата ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“ показаха изключително добра игра – разликата в точките не надвишаваше 5 по време на целия мач. Тази равностойна игра се запази до края на срещата и редовното време завърши при равен резултат 55:55. В 5 минутното продължения момчетата от СУ "Васил Левски" показаха повече воля и характер и най-вече благодарение добрите реализаторски качества на Добрислав Колев, отбелязал 38 точки, победиха с краен резултат 67:58. Безспорна заслуга за добрата игра на момчета има Гергана Стоянова, треньор към спортен клуб по баскетбол „Раковски“, където тренират и двата отбора.

източник: Община Севлиево

 

Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандански
Спорт
Още медали за "Викинг-2008", този път по водно спасяване
Спорт
Силни емоции в седмия турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров"
Спорт
На 3 юли Севлиево посреща волейболната легенда Радостин Стойчев
Спорт
Богдан Николов е предложен за удостояване с орден „Стара планина“
Спорт
Сребро и бронз донесоха културистите от турнира "Хеброс"
Спорт
Изключителни за пореден път севлиевските каратеки
Спорт
Шест медала за севлиевските плувци от "Родопа Смолян мастърс"
Спорт
Пак много медали и само призови места за севлиевските каратеки
Спорт
Лидия Криндова и Микаела Петрова - медалистки от Купа Черно море
Спорт
Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности
Спорт
Илхан Халил спечели сребро в Държавния личен шампионат по джудо
Спорт
Мелиса Халил - държавен шампион по джудо за 2021 г.
Спорт
Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево
Спорт
Четвърто място в щафетата "Търново ултра" за "Идеал Стандарт-Видима"
Спорт
Отличен за плувкините ни от турнира "Talent cup"
Спорт