Иновативните решения са фокус на "Баня на годината 2018"
Архитекти и дизайнери, участващи в "Баня на годината", снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Националният конкурс Баня на годината обяви 15-тото си издание за 2018 г. 

„Тази година организираме 15-тото юбилейно издание на конкурса Баня на годината, който се разгърна през годините в национален мащаб. Той дава възможност на архитекти, интериорни дизайнери от цялата страна и студенти да представят своите умения, знания и вдъхновения.  Бих искала да изразя огромната си признателност за това, че заедно с вас градим този конкурс“, сподели по време на представянето на конкурса Маргарита Ронкова, ръководител „Продажби – България“ в "Идеал Стандарт-Видима".

В новото си издание конкурсът поставя по-сериозни изпитания пред участниците. От 11 октомври 2018 година до 28 януари 2019 година кандидатите имат възможност да разработят и представят своите проекти в четири категории: „Санитарни помещения в офис сграда – BIM проект“, „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, „Идеалната семейна баня - 3D проект“ и „Реализирана баня в жилищна сграда“. 

Изложба "Баня на годината 2017, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Участниците могат да работят индивидуално или екипно като отговарят на изисквания, съобразени с най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства. 

Новите критерии за оценяване на подадените дизайнерски решения се формират според изискванията и спецификите за категориите, и са съгласувани с експертното жури. За оценяващите най-приоритетни са изискванията да се постигнат хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда. Търсят се дизайни в съзвучие със световните тенденции, енергоефективни и  иновативни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard, важен критерий е и доколко реализуем и приложим е всеки проект.

Конкурсът привлича таланти от цялата страна и се провежда в следните етапи:

- подаване на  проекти: от 11 октомври 2018 г. до 28 януари 2019 г.;

- гласуване на журито: от 1 февруари до 11 февруари 2019 г.;

- онлайн гласуване на публиката: 12 февруари до 24 февруари 2019 г. 

Най-добрите проекти ще бъдат наградени на официална церемония, която ще се състои на 28 февруари 2019 г. в София.

Победителите в 14-тото издание на конкурса, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Вече 15 години конкурсът Баня на годината се утвърждава като трибуна за изява  на дизайнери и архитекти, които имат дръзновението да премерят силите си, да опознаят конкурентите си, да се запознаят с тенденциите и новостите в областта на архитектурата и интериорния дизайн на санитарни помещения. „Конкурсът е изключително професионално организиран. Той се превръща в място, където наред с конкурсния елемент, той става като една платформа, където всички въвлечени участници и жури обменят свои идеи, опит, философия. Споделят тенденциите в разработването на санитарните помещения“, споделя арх. Албена Владимирова – Андреева, жури в "Баня на годината" от първото издание на конкурса през 2004 г.

Проектите ще бъдат оценявани от над 20-членно професионално жури: председател на журито – Христо Караиванов, директор продажби Източна Европа; Арх. Албена Владимирова-Андреева, Васил Велчев, член е и на журито на най-големия конкурс за дизайн в света „A’Design award”, арх. Мария и Орлин Давчеви - Миодизайн, арх. Пенка Станчева, арх. Иван Александров, арх. Борислав Игнатов, арх. Атанас Динев, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Гергана Милушева, "Владимиров-Гюнелиев Архитекти" - арх. Момчил Владимиров и арх. Мирослав Гюнелиев, Think Forward - Галина Милкова и Недко Николов, арх. Петър Диков - студио ПроАрх, Da Architects - арх. Юри Танов, арх. Александър Асенов и арх. Мартин Ряшев, арх. Таня Дикова, Светослав Тодоров, арх. Светослав Станиславов – STARH, арх. Димчо Тилев - Тилев архитекти, Красимир Капитанов.

Подробни указания за изискванията за участие в 15-тото издание са публикувани в официалната  платформа на конкурса:  www.thebathroom.bg

Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес
По-нисък данък за такситата, ще спестяват по 8.33 лв. на месец
Бизнес
След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Бизнес
Втори мандат за Емил Гатев като председател на "Севлиево 21 век"
Бизнес
Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
Lidl в Севлиево затваря за два дни заради обновяване на магазина
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Бизнес
Нови дървета в алеята на Ротари, заради 144 г. Ротари Интернешънъл
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
"Капман грийн енерджи" ще строи соларен парк в бившия завод "Севко"
Бизнес
Данни за плащания към физически лица се подават до 15 март
Бизнес
Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес