Инж. Тодор Бонев с награда за цялостен лесовъдски принос
снимка: СЦДП, инж. Бонев е първият отляво на дясно

Награда за цялостен лесовъдски принос получи зам.-директорът на Северноцентралното държавно предприятие инж. Тодор Бонев по време на церемонията за откриване на националната Седмица на гората.

На събитието, чийто домакин тази година бе Габрово, присъстваха зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова, депутати, представители на ведомства и институции, лесовъди и горски служители от цялата страна.

На церемонията бяха отличени най-заслужилите български лесовъди за 2017 г. Специалната награда за цялостен принос инж. Тодор Бонев получи след номинация, направена от дружеството към „Съюза на лесовъдите в България“ при Северноцентралното държавно предприятие.  Призът бе връчен от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. 

Инж. Тодор Бонев работи в системата на горите от 35 години. Възпитаник е на Лесотехническия университет и целият му професионален път е свързан с българската гора. Той е един от най-добрите лесовъди в страната, категорични са колегите му. Усилията му са насочени към популяризиране и адаптиране към местните условия на нови научни и практически разработки в сферата на горското стопанство. През годините е участвал в редица регионални, национални и международни съвещания и форуми, касаещи стопанисването, устройството, охраната и опазването на горите, както и в определянето на регионалната горска политика за обхвата на РУГ Велико Търново. Като експерт в своята област участва в подготовката и разработването на голяма част от нормативната уредба в горите. Инж. Бонев има активна позиция при решаване на проблемите, свързани с възобновяване и стопанисване на горите в района на СЦДП. В своята дейност той неизменно проявява компетентност, отговорност, морал и етика, категорични са колегите на инж. Тодор Бонев.

Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
Община Севлиево е пред воден режим, в сила са забрани за ползването на вода
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество