Търсене

Искате да сте в течение на резултатите от европейските избори? Ето как може да следите какво се случва в изборната нощ

Искате да сте в течение на резултатите от европейските избори? Ето как може да следите какво се случва в изборната нощ

Източник: ЕП

Европейските избори ще повлияят на политическата посока на Европа през следващите пет години. Ето как можете да се информирате за новия състав на Европейския парламент след края на изборите на 9 юни.

Уебсайт за резултатите от европейските избори

Европейският парламент ще публикува данни на уебсайта за резултатите от европейските избори след края на изборния процес на 9 юни. На уебсайта ще можете да откриете информация за всяка страна и обобщени числа за целия ЕС.

Първите прогнози ще се базират на данни от социологически проучвания, направени от агенции в отделните страни, а предварителни резултати могат да се очакват след края на изборите във всички страни от ЕС.

Директно от Брюксел

Може да гледате директно от пленарната зала в Брюксел прякото излъчване с новини и реакции във връзка с изборите, което ще започне от около 18:30 часа българско време на 9 юни и ще продължи до ранните часове на 10 юни. Ще има превод на всички официални езици на ЕС, включително български.

Не пропускайте първите прогнози за състава на новия Парламент около 21:15 часа българско време, както и първите предварителни резултати, които се очаква да бъдат обявени около 00:15 часа българско време на 10 юни.

Ще можете да видите и изказвания на известни политици в нощта на изборите.

В социалните мрежи

Какво се слечва след края на изборния ден за нов европейски парламент може да научавате директно през социалните мрежи  Facebook

Instagram

X

YouTube 

TikTok

Threads  

WhatsApp 

за актуална информация относно изборите.

За да се включите в дискусията, използвайте хаштаговете #евроизбори2024#ИзползвайГласаСи и #ЕС2024, съветват от пресцентъра на Европейския парламент. 

Но преди всичко: Гласувайте

Най-важният момент от изборния ден е моментът, в който Вие ще гласувате, защото по този начин демокрацията става по-силна.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.