Търсене
Съвместно с издателство "М-Прес"

Исторически музей Севлиево ще стане на 70 години през 2024 г., историята в 12 страници - по една за всеки месец от Новата година

Исторически музей Севлиево ще стане на 70 години през 2024 г., историята в 12 страници - по една за всеки месец от Новата година
Тази вечер, 7 декември, от 17:15 часа, в Хаджистояновото училище ще бъде представен новият календар на Исторически музей Севлиево и издателство М-Прес". 
 
Това е двайстото, юбилейно издание на календара. Илиза в годината, в която Музеят ще отбележи 70 години от създаването си. Темата на календара е „70 години Исторически музей в експонати“.
 
Със снимки и текстове са представени едни от най-интересните, ценни, а в някои случаи и уникални предмети от музейното фондохранилище. Някои датират от VI в. пр. Хр. до първата половина на ХХ в.
 
В дванайсетте страници, колкото са месеците на годината, авторите са успяли да представят повече от 2400 години история на Севлиево и общината, обявиха от Музея. Казват, че амбицията им е да провокират повече севлиевци и гости на града да отворят вратите на музейните обекти и да видят богатствата, изложени в тях.
 
 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!