Търсене
Парламентарни избори на 2 април 2023 г.

Иван Иванов: Габрово не трябва да е само столица на хумора. Първата ни битка е с демографската криза в областта, смята 5-ят в листата на „ПП-ДБ“

Предизборен щаб на "Продължаваме промяната-Демократична България", публикува се съгласно договор
Иван Иванов: Габрово не трябва да е само столица на хумора. Първата ни битка е с демографската криза в областта, смята 5-ят в листата на „ПП-ДБ“

Габрово - столица на хумора! А защо не и столица на младите? На предприемчивите? Център на екотуризъм, на биоземеделие, на модерни производства и високи технологии?

Такива въпроси задава на избирателите Иван Иванов, който е кандидат за народен представител – с преференция 105 в листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Той е председател на „Да, България“ в Габрово. Завършил е Техническия университет със специалност „Уредостроене“ и проектант на  електротехника, автоматика, съобщителна техника. От 1997г. развива собствен частен бизнес в сферата на системите за сигурност. Член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и външен експерт при предварителен контрол на обществени поръчки към АОП.

Изображение - 11887Иван Иванов - първият отляво надясно, снимка: ПП-ДБ  

„Трябва да започнем от най-важното: демографския колапс, в който е изпаднала Габровска област“, категоричен е Иван Иванов. Отрицателният естествен прираст тук е почти два пъти по-голям средния за страната. Нещо повече: през 2021 г. Габрово изпреварва област Видин и става областта с най-високо съотношение на населението на над 65 години към това на 0–14 години – 249,6% (при 149,3% в страната). Все повече млади хора напускат четирите планински общини в Габровско и цели поминъци остават без работна ръка. На всеки 100 души, които излизат от пазара на труда, съответстват 56 младежи, на които предстои включване в трудовия пазар.

„Това е най-голямото предизвикателство за областта. То може да бъде преодоляно със социални стимули за привличане на хора в активна възраст. А също и чрез преодоляване на картелното задържане на нивата на заплатите. Нови инвестиции във високотехнологични производства би задържало младите хора тук“, категоричен е кандидатът за народен представител.

Изображение - 11888  

Сред спешните за решаване проблеми, които също водят до намаляване на населението, са проблемите с водоснабдяването и качеството на водата на Севлиево, на Трявна и на Дряново.

Жителите на Габровска област, а и на цяла Северна България, вече няколко десетилетия с нетърпение чакат първата копка и завършването на тунела по Шипка. „Договорът за това вече беше подписан по време на правителството на Продължаваме Промяната. Предстои изграждането – качествено и без повече отлагане. Към този мащабен инфраструктурен проект трябва да добавим и обходния път на Севлиево и, за съжаление: отстраняване на дефектите в изградения тунел на обходния път на Габрово“, смята Иван Иванов и припомня, че Габрово е областта с най-висока гъстота на пътната мрежа в страната, но делът на първокласните пътища е по-нисък от средния за страната.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!