Иванка Баева направи емоционално обръщение във Фейсбук

Вчера освободеният областен управител Иванка Баева предаде лъвът - символ на държавността на новият областен управител Невена Петкова. По-късно същия ден г-жа Баева направи обръщение в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа:

„Днес, денят, в който предадох официално на новия областен управител символът на властта, искам да благодаря на всички, които преди три месеца, когато приех длъжността областен управител на област Габрово ме подкрепиха и изказаха своето доверие към мен.

Повярваха в мен и ми дадоха сили, за да се справя и на това ново поприще. Благодаря и на онези, които след освобождаването ми от длъжността проявиха своя негативизъм и злоба, и макар, че повечето от тях не ме познават се опитаха да очернят името и авторитета ми.

В живота винаги има работещи и търтеи. И докато първите се трудят неуморно, то вторите постоянно мърморят и търсят начини да живеят на гърба на останалите. За трите месеца на работа виждах много осезаемо разделението в обществото ни на бедни и богати, на щастливи и нещастни, на болни и здрави.

В мен винаги е напирало чувството на справедливост, за борба да се справя с това разделение. Уви, аз не съм велик политик като Маргарет Тачър и други видни политици. В политиката влязох, макар и за кратко време, заради конфликта между доброто и злото, но вярвам, че накрая доброто ще победи!

Аз съм и останах обикновен човек – адвокат по професия, търсеща и откриваща истината, защитавайки обикновените хора. Никога властта не ме е привличала и не смятам, че да се облечеш във власт е постижение. Постижение е да дариш любов, надежда и вяра на хората за един по добър живот.

Постижение е не да си кажеш „Аз имам власт и с нея мога да управлявам хората”, а обратното – да знаеш, че хората управляват теб, да осъзнаваш, че всеки твой работен ден е в резултат на труда на тези хора, че те са твоят работодател.

Само заслепените от власт, тези които със зъби и нокти целят да се домогнат до властта, я ценят като свой приоритет. Защо пиша всичко това? Защото моята цел бе не да властвам, а да направя нещо полезно за живущите в областта. И ако поне няколко младежи съм отказала да посегнат към дрогата или да не проявят насилие и агресивност ще бъда доволна от постигнатото за тези три месеца.

А на тези, които се опитват да злословят ще им кажа – ние всички сме българи и нека престанем с разделението на „червени“ и други. Нека всички се опитаме да направим България още по-привлекателна и в нея да се завърнат нашите деца, които прокудихме, за да търсят прехраната си в чужди страни.

Обичам ви приятели и ще продължа да се боря за справедливост в своето поприще на адвокат!“

„Демократична България“ може да вземе мандат от Габрово, ГЕРБ остава с един
Политика
Мика Зайкова: Народът ни каза: "Работете заедно!"
Политика
Георги Табаков поздрави Ивелин Стоянов от ДБ за спечеления мандат
Политика
Георги Табаков гласува за европейска и модерна България
Политика
На сайта на ЦИК има симулатор за машинно гласуване
Политика
Окончателно: Четирите мандата в Габрово са за четири партии
Политика
105 036 граждани в област Габрово имат право на глас днес
Политика
ГЕРБ е втора политическа сила в Севлиево, но първа в общината
Политика
Слави Трифонов оттегля Николай Василев, ще ревизира проекта за кабинет
Политика
Обработени са 100% от секционните протоколи в област Габрово
Политика
Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40 % бяха през април
Политика
Първи неофициални резултати от вота в община Севлиево
Политика
Мариян Костадинов гласува за силен парламент, умно управление и държава с правила
Политика
Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово
Политика
Георги Табаков: Близо е денят, когато и Габрово ще отхвърли модела шуробаджанащина
Политика
В Дряново избирателите засега са най-активни от всички в областта
Политика