Иванка Баева направи емоционално обръщение във Фейсбук

Вчера освободеният областен управител Иванка Баева предаде лъвът - символ на държавността на новият областен управител Невена Петкова. По-късно същия ден г-жа Баева направи обръщение в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа:

„Днес, денят, в който предадох официално на новия областен управител символът на властта, искам да благодаря на всички, които преди три месеца, когато приех длъжността областен управител на област Габрово ме подкрепиха и изказаха своето доверие към мен.

Повярваха в мен и ми дадоха сили, за да се справя и на това ново поприще. Благодаря и на онези, които след освобождаването ми от длъжността проявиха своя негативизъм и злоба, и макар, че повечето от тях не ме познават се опитаха да очернят името и авторитета ми.

В живота винаги има работещи и търтеи. И докато първите се трудят неуморно, то вторите постоянно мърморят и търсят начини да живеят на гърба на останалите. За трите месеца на работа виждах много осезаемо разделението в обществото ни на бедни и богати, на щастливи и нещастни, на болни и здрави.

В мен винаги е напирало чувството на справедливост, за борба да се справя с това разделение. Уви, аз не съм велик политик като Маргарет Тачър и други видни политици. В политиката влязох, макар и за кратко време, заради конфликта между доброто и злото, но вярвам, че накрая доброто ще победи!

Аз съм и останах обикновен човек – адвокат по професия, търсеща и откриваща истината, защитавайки обикновените хора. Никога властта не ме е привличала и не смятам, че да се облечеш във власт е постижение. Постижение е да дариш любов, надежда и вяра на хората за един по добър живот.

Постижение е не да си кажеш „Аз имам власт и с нея мога да управлявам хората”, а обратното – да знаеш, че хората управляват теб, да осъзнаваш, че всеки твой работен ден е в резултат на труда на тези хора, че те са твоят работодател.

Само заслепените от власт, тези които със зъби и нокти целят да се домогнат до властта, я ценят като свой приоритет. Защо пиша всичко това? Защото моята цел бе не да властвам, а да направя нещо полезно за живущите в областта. И ако поне няколко младежи съм отказала да посегнат към дрогата или да не проявят насилие и агресивност ще бъда доволна от постигнатото за тези три месеца.

А на тези, които се опитват да злословят ще им кажа – ние всички сме българи и нека престанем с разделението на „червени“ и други. Нека всички се опитаме да направим България още по-привлекателна и в нея да се завърнат нашите деца, които прокудихме, за да търсят прехраната си в чужди страни.

Обичам ви приятели и ще продължа да се боря за справедливост в своето поприще на адвокат!“

АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика