Търсене

Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандански

Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандан

Ивайла Йонкова (в ляво) и Яна Петкова с треньора Боян Ботев, снимка: архив "Севиево онлайн"

От 9 до 11 юли т.г. на открития 50-метров басейн на Спортен Интернат в Сандански се проведе Държавното лично отборно първенство по плуване за възрастова група "деца“, което обхваща родените през 2009 и 2010 г. Участие в надпреварата взеха 358 състезатели от 50 плувни клуба, сред които със шестима състезатели на спортен клуб „Викинг2008-Севлиево’’. 

По регламент всеки състезател имаше право да участва в пет индивидуални старта от състезателната програма и две щафети. Отборното класиране се определя от всяко класиране сред първите 24 на всяка дисциплина, като спечелените точки съответстват на стойността на постижението.

Най-успешно за отбора на Севлиево плува Ивайла Йонкова, която във всички свои стартове спечели точки за отборното класиране. Тя се класира четвърта  с най-добро лично постижение в дисциплината 200 м гръб и само осем стотни я разделиха с бронзовото отличие. Успешните стартове на Ивайла на 50 и 100 м гръб и свободен стил затвърдиха отличното й представяне.

Оптимистично и силно бе представянето на Яна Петкова, която се красира единайста на 100 м бътерфлай. Яна плува стабилно и в останалите дисциплини, като успя да спечели точки за отбора в четири свои старта, давайки  сериозна заявка за медал през следващата година.

Виктория Иванова бе най-добра в дисциплината 50 м бруст, но постигнатия резултат я класира на 59-то място. Магдалена Войнова  се представи най-добре в дисциплината 50 м св. стил.

При момчетата с най-добър личен резултат на 100 м бруст бе Момчил Баев. 

В щафетата 4 х 100 м св. стил момичетата се класираха на двайсто място, а в смесената щафета 4 х 100 - на осемнайсто.

В крайното отборно класиране със спечелените 34,27 точки за купа „България“ отборът на „Викинг 2008-Севлиево“ зае 24-то място от 50 плувни центъра в страната.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.