Търсене

Избирателната активност в областта към 11 ч. е 9.48%, в едната секция в с. Ряховците преминават към хартиени бюлетини

Емилия Димитрова
Към 8.00 ч. РИК Габрово е обработила 14% протоколи на СИК

Избирателната активност в габровска област към 11 ч. е 9.48%. Гласували до този час са 9783 от имащите право 103 146. Като цяло изборният ден преминава вяло. Никъде няма опашки от чакащи, дори напротив, по улиците на Севлиево тук-там се забелязват минувачи. 

В една от двете секции в севлиевското село Ряховците преминават към гласуване с хартиени бюлетини. Причината е технически проблем с машината, обясниха от Районната избирателна комисия в Габрово. 

Едната от двете флашки, с които работи машинатаq е дала дефект и в резултат на екрана на устройството се изписвало "Дневникът е подправен". Опитите да се поправи това не са дали резултат, заради което гласуването не може да продължи машинно. От Районната избирателна комисия са уведомили "Сиела Норма" и ЦИК, откъдето са разрешили да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. 

На въпрос на "Севлиево онлайн" дали при финалното отчитане ще се появи разминаване в данните, от РИК обясниха, че това няма как да стане, тъй като след преминаването на гласуване с хартия протоколите до този момент ще се изземат и на комисията ще бъдат дадени нови. 

При преминаването на хартиено гласуване пред секцията в с. Ряховците не е имало чакащи да гласуват, научи "Севлиево онлайн", само много паркирали автомобили.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.