Търсене

Изборите на 11 юли ще струват 57,1 млн. лева

Изборите на 11 юли ще струват 57,1 млн. лева

В сумата не влизат разходи за видеонаблюдение, тъй като все още не е ясно дали ЦИК ще може да го осигури. 

Подготовката и провеждането на изборите на 11 юли ще струва 57,1 млн. лева. С тях ще се отпечатат избирателните списъци, ще бъдат изработени изборните книжа и материали, отпечатани бюлетини.

В одобрената днес от правителството план-сметка за изборите влиза и логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет, възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии, компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване. В сумата не влизат разходи за видеонаблюдение, тъй като все още не е ясно дали ЦИК ще може да го осигури. 

В случай, че изборите се проведат при условията на обявена извънредна епидемична обстановка, ще бъдат необходими допълнително 11,1 млн. лв. Ако обаче на 11 юли в страната ни не е обявена извънредна обстановка, то изборите ще струват на българския данъкоплатец с 8,6 млн. лв. по-малко от тези на 4 април 2021 година, които са били на стойност 65,7 млн. лева, се казва в разпространено днес от правителствената пресслужба.

Обратното, ако сме в извънредна епидемична обстановка, изборите ще възлязат на 68,2 млн. лв., което ще ги направи с 2,5 млн. лв. по-скъпи от тези на 4 април 2021 г.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!