Търсене
Избираме депутати в Европейския парламент и народни представители за Парламента на България

Изборният ден в габровска област започна, малко над 100 хиляди са гражданите с избирателно право в областта

Емилия Димитрова
Изборният ден в габровска област започна, малко над 100 хиляди са гражданите с избирателно право в областта

Изборният ден в област Габрово започна в 7:00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии, информираха тази сутрин от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Избиртелите, които имат право днес да гласуват за депутати в Европейския парламент са 100 549, за българско Народно събрание - 100 479. 

За община Севлиево право да избират евродепутати имат 30 345 глаждани, 30 615 са имащите право да избират народни представители в Парламента на България. 

От полицията напомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР Габрово е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, уверяват от дирекцията в Габрово.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg , както и на телефонната линия в ОДМВР Габрово – 066/800-865. Сигнали могат да се подават и на имейл в габровската дирекция: odc.gabrovo@mvr.bg

Ако избирател установи, че документът му за самоличност е повреден, изгубен или с изтекла валидност, може да гласува с удостоверение, което се издава от съответната Паспортна служба. Удостоверението служи само и единствено за гласуване и не заместна личната карта в други случаи.

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“  при ОДМВР Габрово, РУ Севлиево, РУ Дряново, РУ Трявна ще работят от 08:30 до 19:00 часа и ще издават удостоверения, с които гражданите могат да упражнят избирателните си права.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.