Търсене

Изборният ден започна в спокойна обстановка, "Паспортна служба" в Севлиево работи днес до 19 ч.

Севлиево онлайн
Към 8.00 ч. РИК Габрово е обработила 14% протоколи на СИК

Изборният ден започна в спокойна обстановка, информират от Областната дирекция на МВР. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Служителите на ОДМВР Габрово са поели охраната на 208 секции на територията на областта.

В община Севлиево днес избираме общински кмет. В шест села избират кмет на кметство - Батошево, Горна Росица, Кормянско, Крушево, Добромирка и Стоките. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98, имейл izbori@mvr.bg, телефонна линия в ОДМВР Габрово – 066/800-865 и на e-mail odc.gabrovo@mvr.bg .

Звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в Габрово, Севлиево и Трявна ще работят в днешния ден от 8:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От Полицията напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!