Избран е изпълнител за ремонта на довеждащия водопровод
Нови тръби поставиха на 700 м от водопровода това лято

ДЗЗД „Стоките“ гр. Хасково е определено за изпълнител на обществената поръчка за реконструкция на довеждащия водопровод от ВЕЦ „Видима“ до ПСПВ Стоките. Обединението, в което съдружници са хасковското акционерно дружество „Еко Традекс Груп“ и севлиевското „Инфрастроежи“ ООД получи най-висока оценка от комисията, определена със заповед на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов да проведе открита процедура за избор на изпълнител на проекта.

Това не е първото сдружаване на фирмите на Величко Минев и инж. Момчилов за изпълнение на обществени поръчки, възложени от общинската администрация в Севлиево. През миналата година двете, обединени в ДЗЗД "Зимно поддържане Севлиево", бяха избрани да поддържат пътищата и улиците в общината за три зими, а договорът им е на стойност 1 200 000 с ДДС.

Реконструкцията на довеждащия водопровод от ВЕЦ „Видима“ над Априлци до пречиствателната станция в Стоките включва почти половината от цялата му дължина, близо 10 км. Водопроводът е с изтекъл експлоатационен срок и в много лошо състояние, заради което авариите по него са чести, а отстраняването им трудно, заради това, че тръбите на места минават през пресечени планински местности.  

Прогнозната стойност на обществената поръчка бе 6,6 млн.лв. без ДДС. ДЗЗД „Стоките“ е предложило цена от почти 6 млн.лв. за изпълнение, с 55 лв. по-ниска е ценовата оферта на ПСТ ГРУП ЕАД София, което остана единствен конкурент на хасковското обединие, след като комисията отстрани от процедурата останалите трима участници поради нередности в документацията им.

По отношение срока за изпълнение на проекта ПСТ ГРУП ЕАД предложи това да стане за 2.27 месеца, ДЗЗД „Стоките“ – за 3 месеца. Срокът за отстраняване на аварии, предложен от ПСТ ГРУП ЕАД, бе 24 часа, на ДЗЗД „Стоките“ – 12 часа. Софийското дружество предложи 54 години експлоатационен срок, хасковското – 16 години. Всички тези показатели, съгласно обявлението за обществената поръчка, имаха различна тежест за формиране на окончателната оценка и ДЗЗД „Стоките“ получи с 3 точки повече от софийския си конкурент, заради което комисията излезе с предложение да бъде класирано на първо място.    

Председател на комисията е заместник кметът Невена Тодорова и членове Стефан Тотевски, инж. Мирослав Банков, инж. Светла Ценова и Теодора Костадинова.

Важно уточнение е, че пари за въпросната реконструкция не са осигурени. Няма заложени и в държавния бюджет за догодина. Ако МРРБ-министърът Николай Нанков обаче удържи на думата си, средствата ще дойдат от бюджета на регионалното министерство и не е изключено това да не стане наведнъж, а да се превеждат поетапно.  

Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес