Търсене

Издирвана от 2015 г. пушка откриха полицаи при случайно претърсване на автомобил

Издирвана от 2015 г. пушка откриха полицаи при случайно претърсв

Ловна дългоцевна пушка и боеприпаси са открити от полицаи при претърсване в багажника на автомобил, спрян за проверка. За пушката се знае, че била открадната преди време и се издирва. В автомобила е имало двама мъже, и двамата са задържани. 

На 2 септември, около 9:30 часа, в ж.к. „Д-р Атанас Москов“ в Севлиево, е спрян за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 20-годишен жител на село Душево. Водачът е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за употреба на метамфетамин. Младежът е отказал кръвна проба, а по случая в Районно управление Севлиево е образувано бързо производство. 

При последвалото претърсване в багажника на автомобила полицейските служители открили и оръжието с боеприпаси. По-нататъшната работа установила, че въпросното оръжие е откраднато и обявено за издирване през октомври 2015 г., а лицето, което го е укрило, е 22-годишен младеж, пътувал в автомобила.

Работата по изясняване на случая продължава. Двамата мъже са задържани, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс. Съгласно текста на въпросния член наказанието, ако се докаже престъпление, е затвор от две до осем години. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!