Търсене

Изложба и отворена среща с водещи преподаватели от НХА организират в галерия "Христо Цокев"

Севлиево онлайн
Изложба и отворена среща с водещи преподаватели от НХА организират в галерия

Културният календар на Художествена галерия „Христо Цокев“ през 2023 г. стартира с изложба на студенти от Националната художествена академия.

В експозицията се представят дипломни работи на възпитаници на Приложния факултет от специалностите: „Резба“, Керамика“, „Метал“, „Текстил – изкуство и дизайн“ и „Дизайн на порцелан и стъкло“.

В изложбата ще бъдат представени работи на Десислава Латинова, Лазар Митрев, Александър Филипов, Цветина Генева, Маринела Миланова (специалност „Резба“), Пламен Петров, Пламена Пенева, Светли Евгениев (специалност „Керамика“), Александра Стоянова, Марина Пъшева, Кристина Николова, Александра Бошнакова, Ина Валентинова, Антонио Митев (специалност „Текстил – изкуство и дизайн“),  Василена Станчева, Цветан Панайотов, Петя Танева, Атанас Борисов,  (специалност „Метал“), Кристина Попова, Снежана Таскова, Ванеса Георгиева, Аника Липсиус, (специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“).

Целта на събитието е да се представят съвременните тенденции и търсения в израстването на младите автори от специалности с дългогодишна история и традиции в Академията.

Изложбата е организирана от Центъра за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства към НХА, а ръководител на проекта е доц. Роберт Цанев.

Събитието ясно подчертава ролята на галерия „Христо Цокев“ на медиатор между образователни и културни институции и акцентира върху съвременните тенденции на обучението по приложни изкуства. В тази връзка домакините организират отворена среща с пет от водещите преподаватели в представените специалности - с начален час 16.30 часа в галерията. Възможност да зададат своите въпроси, свързани с кандидатстване и модели на образование, ще имат ученици и родители. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.