Търсене

Измамник, присвоил близо 180 хил. лв., ще лежи 4 години

Измамник, присвоил близо 180 хил. лв., ще лежи 4 години

Снимка на PublicDomainPictures от Pixabay

автор: Ружа Любенова

източник: в. "Седмицата" 

Особено нагъл телефонен измамник, събрал парите и на трима наивни севлиевци, получи четири години затвор ефективно. Решението е на габровския Районен съд с дата 1 юни т. г.

Петдесет и четири годишният К. В. от Габрово беше признат за виновен „че периода 11 юли 2018 г. – 1 февруари 2019 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у двадесет лица от Габрово, Трявна, Севлиево и други населени места в областта, че участват в полицейска операция по залавяне на измамници, че е необходима спешна операция на техен роднина или че трябва да заплатят определена сума за получаване на пратка“.

На измамените е причинена вреда в размер на общо 178 984,60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. „Видно от доказателствата по делото, според указания, давани му по телефона, подсъдимият вземал предоставени от пострадалите пари и ценности и ги откарвал до определени места в България или Румъния, като малка част от паричните суми задържал за себе си“, уточниха от съда. И допълниха, че подсъдимият и адвоката му са поискали делото им да бъде разгледано при съкратено съдебно следствие – К. В. се е признал за виновен, но законът е задължил съда да намали първоначално определеното му наказание от шест години затвор с 1/3.

Още за случая четете тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.