Търсене

Изпълнители на вокална формация „Upstream Voices“ пяха в памет на Лора и още 11 деца, загинали в р. Лим

Севлиево онлайн
Изпълнители на вокална формация „Upstream Voices“ пяха в памет на Лора и още 11 деца, загинали в р. Лим

Изпълнителите на Ценка Горалова с организатора на конкурса Илиян Николов - баща на удавилата се в р. Лим Лора

Изпълнителите на вокална формация „Upstream Voices“ с вокален педагог Ценка Горалова бяха отличени с девет награди от националния конкурс „Звездици за Лора“.

Конкурсът е в памет на Лора Николова, която загина във водите на река Лим на четвърти април 2004 година. Участниците в конкурса споделят, че се чувстват много специално, защото пеят освен за Лора и за още 11 деца, които потънаха в река Лим.

Организатор на конкурса е Илиян Николов - баща на Лора, който всъщност е двигател на събитието с подкрепата на Община Свищов и Народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов, в чиято зала се провежда конкурса.

Шестгодишната Виктория Петрова е абсолютният победител в първа възрастова група. Малката певица спечели единствената първа награда и възгласа „Браво“ от професионалното жури с председател Маргарита Хранова.

Мелани Йонкова  от Габрово се завърна с трета награда в първа група за емоционалното изпълнение на „Коминочистачът“, популярен хит на Елвира Георгиева и  Once upon a December от анимационния филм Anastasia.                                  

С втора награда във втора възрастова група бе отличена Виана Колева (на 9 г.). Тя също получи уникална статуетка и диплом за изключителното си артистично представяне.

Кристина Неделчева направи впечатление на журито в трета възрастова група с прекрасния си глас, стил и начина, по който изглеждаше на сцената. Младата габровка получи  втора награда.

В трета група, от 11 до 13 години, бе отличен и Андрей Видев с трета награда. Той е на 11 г. и е от Горна Оряховица, а феновете му, каквито вече има, го наричат малкият  Георги Христов. Сигурно заради перфектното изпълнение на емблематичната за Георги Христов песен „Нямам нужда от много приятели“, която Андрей изпълнява сърцато и с много емоция.

В същата група с трета награда се завърна Ива Христова от Севлиево, която не остана незабелязана от журито. Гласовитата певица се представи много добре с две  различни по характер песни:  „Чудо“-  красива балада на Маргарита Хранова и атрактивната песен на Кристина Агилера от филма „Бурлеска“ – Show me how you Burlesque.                                                                                                                    

Далия Ковачева от Габрово се бори с много хъс и емоция в четвърта възрастова група и заслужено спечели втора награда. В четвърта група бе отличена и Рая Петкова от Севлиево със специалната награда на книжарници „Галактика“.    

В пета група Инес Метева от Габрово се завърна след 5 годишно отсъствие от конкурсния подиум и заслужено получи трета награда.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.