Търсене

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, Нинова не

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, Нинова не

За нас резултатът от изборите е тежка загуба, призна Корнелия Нинова преди минути на брифинг. Една от причините за резултата от вчерашния вот според нея е, че българите не са припознали партията като опозиция и алтернатива, заради което са гласували срещу всички партии в досегашния парламент, възприети като част от статуквото. 

На три въпроса от различни медии как Корнелия Нинова ще понесе личната си отговорност за изпадането на БСП като трета политическа сила, тя обясни, че няма да хвърли партията в нови избори за лидер, като подчерта, че отговорността й е лична и огромна, но понасянето й не включва оставка от председателското място. 

От отговора й стана ясно още, че двама от членовете на ръководството на БСП вече са поискали оставката й, но отказа да каже кои.

Заради загубата на изборите Изпълнителното бюро на партията е подало оставка, обяви още Нинова. 

БСП се срина по резултат след вчерашните избори за нов български парламент. В област Габрово Столетницата получава малко под 8 хил. гласа, което е наполовина по-малко спрямо предишните парламентарни избори, когато за партията гласуваха 16 хил. избиратели. Една от причините за изключително лошия резултат на социалистите е спускането за водач на местната листа на непознат и външен кандидат. Към авторитарния подход за налагане на водачи на листи се добавят неотшумялите вътрешнопартийни конфликти около избора на Нинова за лидер и пропуканото единство в структурите на БСП на много места. 

Дали резултатите от вчерашния вот ще поведат оставки по места, тепърва предстои да стане ясно. 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!