Търсене

„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово

„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели довери

Парламентарни избори на 11 юли 2021 г. 

„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово. Коалицията е с номер 8 в бюлетината. Тя тръгва в изборите с много амбициозна листа за 7-ми МИР-Габрово. За да спечели мандат в област Габрово, коалицията издига за водач национално доказания икономист Георги Табаков.

Повече от 20 години той е председател на авторитетната организация „Български икономически форум“. Георги Табаков има също натрупан опит в държавната администрация отпреди 2 десетилетия, като последователно е заемал позициите зам.-министър на търговията и туризма и председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Той е дипломиран със степен магистър „Международни икономически отношения“ от Института за международни отношения в Москва. Владее свободно 4 чужди езика – английски, френски, руски и италиански. През голяма част от живота си се е занимавал и с частен бизнес.

Изображение - 9468

„За да заслужим доверието на всички честни хора в Габрово, ние залагаме на силни кандидатури. Всички в нашата листа са хора, които с много труд и собствени усилия са успели и успяват в своя житейски път. При нас няма да намерите партийни функционери“, подчерта Георги Табаков. След водача Георги Табаков се нареждат:

Светлин Каменов – известен адвокат от Габрово, управител на адвокатско дружество „Каменов и Димов“, с висше образование “Право”;

Иван Събев – собственик на частен бизнес в сферата на туризма и земеделието, преподавател в ТУ-Габрово и общински съветник в община Дряново, с висше образование “Счетоводство и контрол”;

Георги Ненов от Севлиево, който има семеен бизнес за търговия с хранителни стоки и производство на месни продукти, с висше образование “Международни икономически отношения”;

Надежда Стефанова – работи като отговорник за маркетинга в известна фирма в сферата на машиностроенето в гр. Трявна, висше образование “Маркетинг”;

Стела Антонова – собственик на успешна сладкарска работилница в Габрово, известна със своите продукти в цялата област, с висше образование;

Валентин Туфекчийски – собственик на частен бизнес, занимаващ се с търговия на едро и дребно в страната и чужбина. Регионален представител на голяма спедиторска компания, с висше образование от Икономическия университет във Варна.

Изображение - 9469

Пред събралите се граждани на Габрово Георги Табаков направи и обстоен анализ на политическата обстановка в страната и региона:

От “Изправи се! Мутри вън!”  разчитаме на това, че изборите на 11 юли ще бъдат честни и че всеки български гражданин ще може спокойно – без натиск и заплахи, да направи своя свободен избор за това какво да бъде управлението на нашето Отечество.

В тази връзка се обръщаме към онези охранителни фирми и други лица, за които има сериозни съмнения, че на изборите през април са упражнявали натиск върху избирателите, участвали са в търговията с гласове и са насърчавали контролирания вот – ние знаем кои сте! Вашите имена ще бъдат предадени на служебния министър на вътрешните работи – Бойко Рашков. Вашите евентуални незаконни действия ще бъдат своевременно осуетени от правоохранителните органи и ще понесете цялата строгост на закона. Обръщам се и към всички честни хора – подавайте сигнали към нас при съмнения за нарушения на изборния процес.

Изображение - 9470

Водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” продължи:

Режимът на Бойко Борисов си отива! Отива си най-срамният период в новата българска история – период на корупция и невиждан упадък на социалния, икономическия и духовния живот на страната ни.

Но не се залъгвайте - битката тепърва предстои. Режимът се е окопал във всички обществени структури. Предстои трудно време за връщане на достойнството на България. Изправени сме както срещу окопите на диктаторския режим, така и срещу цялата мафия!

Без страх подавайте сигнали към нас за извършвани безобразия от режима на ГЕРБ – тези сигнали ще бъдат внесени от нашата парламентарна група в Комисията по ревизия в 46-то Народно събрание.

Вече всички си знаем урока - отстояването на свободата, достойнството и справедливостта трябва да е винаги - ден след ден. Затова е необходимо заедно да направим истинска съдебна реформа. Тази реформа задължително минава през отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор

Освен, че казваме срещу какво се изправяме, ние имаме и ясна визия за бъдещето на България. Ние искаме да осигурим време за разум, за градеж и за разбирателство между всички българи на основата на осъзнати ценности и идеали.

От “Изправи се! Мутри вън!” очертават 8 приоритета:

  • Повишаване на доходите на българите;
  • Продължаване на борбата срещу корупционните злоупотреби на управлението и тяхното разкриване;
  • Защита на обикновените хора от монополите и премахване на тормоза от бюрокрацията;
  • Подкрепа за малките фирми и хората, останали без работа в кризата
  • Истинска съдебна реформа;
  • Гаранции за чиста околна среда;
  • Достъпно здравеопазване, без доплащане;
  • Подкрепа за родителите и борба с демографската криза.

В рамките на своите компетенции като икономист, Георги Табаков открои кои ще бъдат първите стъпки, които ще предприеме в помощ на малките фирми:

- вдигане на прага за регистрация по ДДС до разрешения в ЕС - приблизително 180 000 лв.;

- значително намаляване на патентния данък;

- отмяна на “данък уикенд”;

- помощ от 3000 лв еднократно за всички малки фирми, които досега не са получили нищо по време на Ковид-кризата;

- премахване на данъка за реинвестираната печалба.

Водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” наблегна и на един от най-важните проблеми пред региона, свързани с водоснабдяването в някои от общините както и на заниженото качество на здравната система. Георги Табаков подчерта и необходимостта от високоскоростна връзка на региона с АМ “Хемус”.

Изображение - 9471

Приоритет, върху който беше разисквано от всички участници, беше как да бъде спряно напускането на младите хора от областта и справянето с демографската криза. Табаков обяви, че заедно с хора от листата разработват пакет за подкрепа на туризма във вътрешността на страната, свързан с развитието на българските традиции, култура, история, религия и най-вече – природа

След зададен въпрос за бъдещото управление на страната, водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” заяви: “Убеден съм, че българските избиратели ще дадат сила на формациите на промяната за излъчване на решително реформаторско правителство”.

Цялата кампания на „Изправи се! Мутри вън!“ можете да следите във Фейсбук групата  „Изправи се! Мутри вън! - ГАБРОВО”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Този текст е предоставен от предизборния щаб на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" на основание договор за информационно отразяване. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!