Търсене

Изправят на съд бащата, умъртвил 3-годишната си дъщеричка през февруари 2021 г.

Емилия Димитрова
Водач с 2.87 промила се отърва с условна присъда

Окръжна прокуратура Габрово внесе в Окръжен съд Габрово обвинителен акт срещу бащата, който преряза гърлото на невръстната си дъщеричка на 4 февруари 2021 г.

Обвинението е по чл. 116 ал. 1 т. 3 предл. 4, т. 4, предл. 2 и т. 5 и във връзка с чл. 115. Въпросните текстове третират убийство, а максималното наказание, което мъжът с инициали Д. М. може да получи, е от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Трагедията се разигра на 4 февруари 2021 г. в къща в непосредствена близост до основно училище в Севлиево. Когато незабавно реагирали на подадения от съсед сигнал, полицаите открили в спалнята на жилището дете в безпомощно състояние с прорезна рана в областта на шията. В последствие екип на Спешна медицинска помощ установи смъртта на детето. В съседната стая полицаите открили бащата, с прорезни рани в областта на китките и глезените. Бил е неадекватен, което наложило транспротирането му в болницата в Габрово.

След направени манипулации с покурорско постановление той бе настанен в севлиевската Психиатрия.

До този ден мъжът бе непознат за полицията. Той няма криминални регистрации, но е имал здравословни проблеми, обявиха на брифинг от МВР в Габрово. В полицията не са получавали сигнали за насилие в семейството.

Около две седмици преди инцидента бащата е имал психически срив, заради който е бил настанен в Психиатричната болница, откъдето е освободен пет дни по-късно. .

Предстои насрочване на делото за разглеждане.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!