Кадрова немощ или безхаберие цари в областта, питат социалистите

Местната структура на БСП в Габрово поиска да бъде показан документ, удостоверяващ  завършената магистърска степен на новоназначената на 12 май за заместник областен управител Мария Пенева. В тази връзка от БСП разпространиха позиция, в която се казва:

"Заявките на кабинета “Борисов” 3 даваха надежда за един добре структуриран кабинет, в който, имайки предвид дългите преговори с Обединени патриоти, се очакваше идеално сглобена политическа конфигурация. Такава обаче за пореден път няма. С назначенията във висшите ешелони на властта стана ясно, че не са търсени хора за определените ресори и длъжности, а просто са търсени места за тези хора. Такива примери се видяха в Областните администрации, където прави впечатление назначението на много хора с полицейско минало, както и с липсата на образователна степен магистър. Това от своя страна е грубо нарушение на Закона за администрацията, който е в сила от месец януари тази година.

За съжаление, това, което ни се предлага последната седмица, не може да покрие нито експертно, нито морално управлението на страната ни. И това е тенденция, която се задълбочава с всеки изминал ден. Дори създава усещането за тотално безхаберие.

Уважаеми управляващи от ГЕРБ, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за назначаване на поредната  „калинка”, моля покажете документ, който удостоверява  завършена степен "магистър" към 11 май на новоназначения заместник областен управител Мария Пенева. Ако няма такава, призоваваме да бъде спазен Законът и тя да бъде отзована, а не за пореден път да ставаме свидетели на  избирателно тълкуване на Закона", написаха до медиите от БСП Габрово. 

Според официално прессъобщение на Областна администрация Габрово от 12 май, същия ден Мария Пенева е назначена за заместник областен управител на област Габрово. От 2015 г. тя е заместник-кмет на Община Трявна. Госпожа Пенева е общински ръководител на ГЕРБ в Трявна. Има висше образование, специалност „Стопанско управление“ от Техническия университет в Габрово и магистърска степен „Публична администрация“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика