Търсене

Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя само с водоноски

Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя

От персонала са взели мерки децата да не пият от водата в бидона

източник: zaistinata

„Водата не става за пиене“. Това е надпис на бидон, поставен над мивките в санитарните помещения на Основно училище „Христо Ботев“ в с. Добромирка, община Севлиево. Селото е най-потърпевшо от години от недостига на вода. Първият училищен звънец днес там удари лично вицепрезидентът Илияна Йотова, която пожела на децата да пазят преди всичко здравето си, а впоследствие разбра, че задължителните противоепидемични мерки за хигиена струват сериозно усилие на училищния екип.

На 100 м от сградата на училището е докарана водоноска. Намира се пред Дома за стари хора в селото и вероятно трябва да обслужва двете сгради, плюс живеещите наоколо. Защото от днес, незнайно докога, хората, които живеят и работят в с. Добромирка са принудени да разчитат само на водоноски. Това е разпоредено със заповед на кмета на община Севлиево Иван Иванов (ГЕРБ) от 14 септември т.г. Мярката включва още пет населени места, за които в кметската заповед е уточнено, че вода изобщо няма да се подава.

Изображение - 3254

От днес в с. Добромирка и още пет населени места водата се доставя само с водоноски

В ОУ „Христо Ботев“ са направили необходимото, всъщност, каквото са могли, без вода. Сградата е излъскана, санитарните помещения са видимо стари и плачат за ремонт, но личи, че са чисти. В ъглите са поставени бидони с вода, навсякъде има дезинфектанти. Дано е така и след отпътуването на вицепрезидента.

Още, четете  тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.