Търсене

Как се става депутат с 1563 гласа? - ДПС взема четвъртия мандат в Габрово

Емилия Димитрова
Как мандат за „Демократична България“ е несправедливост, но за Д

Четвъртият мандат в Габрово отива при ДПС - партията, която има най-малко гласове подкрепа (1563) от всичките седем, които прескочиха четирипроцентната бариера. 

Това прогнозира днес "Дневник" като се позовава на предварително изчисление за разпределението на мандатите и кандидадепутатските листи. 

Според изчисленията на медията четирите мандата в Габрово отиват при бившия вицепремиер Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС), изгонения от БСП бивш депутат Явор Божанков ("Продължаваме промяната - Демократична България"), предприемача Даниел Петров от "Възраждане" и физиотерапевтът Юсеин Вейселов (ДПС), в момента общински съветник в Севлиево, влязъл на мястото на Ердоан Узунов, който пък в началото на тази година беше назначен за заместник-кмет. 

На изборите от 9 юни т.г. ДПС получи 5.55% от гласовете в областта и те са предимно от община Севлиево. Около 300 гласа има партията извън община Севлиево, което означава, че Юсеин Вейселов няма как да бъде легитимен предтавител на гражданито от област Габрово. Това обаче нито за ДПС, нито за самия Вейселов има някакво значение, защото се случва за пореден път.

Не е за пренебрегване и обстоятелството, че през 2023 г. Юсеин Вейселов бе подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост, но вместо да се яви в съдебна зала, той беше на предизборно мероприятие на Илхан Кючюк, а по-късно същие ден регистрира листата на ДПС в Габрово. Нито един от тези му ангажименти не бе възпрепятстван от здравословното му състояние, което обаче стана причина да не се яви в съдебна зала по дело срещу него. За това съдът каза "поставил е личните си интереси над тези на правосъдието"

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!