Търсене

Как учениците да се превърнат от пасивни потребители в активни създатели на съдържание? - обучение за учители в Плевен, Самоков и Севлиево

Учители и възрастни хора могат да се включат в различни обучения по медийна грамотност в следващия месец
Как учениците да се превърнат от пасивни потребители в активни създатели на съдържание? - обучение за учители в Плевен, Самоков и Севлиево

Как учениците да се превърнат от пасивни потребители в активни създатели на съдържание?

Коалиция за медийна грамотност организира обучителен курс за учители от цялата страна. Учителите ще се запознаят подробно с това какви са индикаторите за качество на статия в Уикипедия, какви са обучителните ресурси на онлайн енциклопедията и как да следят прогреса на своите ученици, когато им дават задания, свързани със създаване и подобряване на съдържание.

Обучителният курс „С Уикипедия в класната стая“ е безплатен и ще се проведе онлайн на 22 (10:30 ч.), 26 (18:30 ч.) и 29 април (10:30 ч.). Обучението е част от програмата на кампанията „Дни на медийна грамотност 2023“. Повече може да прочетете тук.

Записване за "Уикипедия в класната стая"

Как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация? Как да се предпазим от онлайн измами? Какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн?

За поредна година Коалиция за медийна грамотност организира и обучения на живо из страната за т.нар. „новодошли“ в социалните мрежи възрастни хора, които вече имат достъп до интернет през смартфон или компютър, но все още нямат развити умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали.

Същевременно, обучението е подходящо и за всеки възрастен с опит, който иска да е по-осведомен за различните опасности онлайн и да научи нови неща.

Предстоящите обучения са на 10 април в Плевен, 19 април в Самоков и 24 април в Севлиево. Те са безплатни и с продължителност три часа. Повече може да прочетете тук.

Дни на медийна грамотност - програма. 

Коалиция за медийна грамотност обединява организации в областта на образованието, журналистиката и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност. Коалицията работи за цялостно интегриране на медийната грамотност в образователния процес и повишаване на медийната грамотност в обществото. Запознайте се с членовете на КМГ в секция “За нас”.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.