Търсене

Какви заявления и в какви срокове могат да подават гражданите за изборите на 2 октомври

Севлиево онлайн
Какви заявления и в какви срокове могат да подават гражданите за изборите на 2 октомври

Снимка: Минчо Тодоров

Във връзка с предстоящите на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители Община Севлиево разпространи подробности относно заявленията, които могат да подават гражданите, в какви срокове и по какъв ред.

До 24 септември гражданите могат да подадат заявлениe за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък.

До 17 септември се подава заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Този срок може да бъде удължен до 26 септември, но само при условие, че е образувана подвижна секция.

Двете заявления се подават в Центъра за административно обслужване в Община Севлиево в часовете от 8,30 ч. до 17,00 ч. или по електронен път на адрес delovodstvo@sevlievo.bg.

Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес се заявява до 17 септември на място в Центъра за административно обслужване на Община Севлиево или на адрес https://regna.grao.bg/. За подаване на заявлението чрез интернет-страницата на ГРАО не е необходим електронен подпис.

През Портала за електронни административни услуги на интернет страницата на Община Севлиево www.sevlievo.bg може да се подават следните заявления:

1. Заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък: Приложение № 17-НС.

2. Заявление за вписване в избирателния списък в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.: Приложение № 18-НС.

3. Заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаване на избирателния списък на СИК: Приложение № 19-НС и Приложение № 20-НС.

4. Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия: Приложение № 67-НС.

5. Заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място в изборите за народни представители на 17 септември 2022 г.: Приложение № 25-НС.

На страницата на Община Севлиево е публикуван предварителния избирателен списък за секциите на територията на общината и всеки, който иска, може да направи справка. 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!