Търсене

Какво казаха водачи на листи в Габрово на избирателите си след изборите

Какво казаха водачи на листи в Габрово на избирателите си след и

Отляво надясно: Томислав Дончев, Яна Балникова, Ивелин Стоянов, колаж: "Севлиево онлайн"

Денят след изборите е ден за благодарности. Как някои от водачите на листи в габровски избирателен район благодариха на избирателите и какво им казаха.  

В статус във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев изрази съжаление, че отишлите в неделя да гласуват са толкова малко и благодари на онези, които са го направили. "Демокрация без гражданска енергия е фасадна", написа той и увери, че уважава всеки избор.

Изображение - 10005

"Уверявам Ви, че уважавам всички като мои сънародници и съграждани. Не ми е хрумвало да изчегъртам, изолирам, абстрахирам или накажа Вашия избор. Изборът на народа винаги е правилен.

Благодаря на всички за подкрепата! Казвал съм, че най-трудните избори са първите, а всички след това са по-трудни. Затова съм задължен и отговорен пред Вас повече от преди.

Благодаря за победата в 7ми МИР - Габрово! Тази победа е важна и ценна, защото Вие ме познавате по-отдавна и по-добре от другите.", написа още Дончев. 

Яна Балникова, водачът на листата на "Продължаваме промянята" е по-емоционална в обръщението си към избирателите. С него тя споделя как когато дошла в Габрово, откъдето е родом, срещнала повече страх, обвинение, че е поредният спуснат отгоре кандидат, който нищо не знае за региона и недоверие, че ще победи машината, смазвана с години от една партия. 

Изображение - 10006

Всички ни гледаха с леко съжаление, все едно сме доста налудничави и като Дон Кихот - захванали се да се борят с вятърни мелници, споделя Балникова.

"Знаете ли например, че за онова мое прословуто предизборно клипче, с което побъркахме цялата област в интернет (съжалявам!!!), не се намери нито един човек, който да се реши да застане пред камера и просто да ми стисне ръката? Не защото не искаха, а защото бяха притеснени какво ще им се случи след като се появят на клипчето.... Да не говоря за всичките истории за това на кой какво му се случвало като се опитвал да се опъне срещу статуквото - уволнения, фалити на фирми....Дълъг тъжен списък на бавното завладяване на родния ни край от група недобронамерени хора, видели се с малко власт...

Та....скептицизъм и страх - това заварих в началото.

Но някак си, и за мен незнайно как, след всяко ръкостискане, след всеки кратък или дълъг разговор, след всяко срещане на погледа, нещата бавно започнаха да се обръщат. Хората връщаха усмивките ни, казваха ни колко много надежда им носим, поздравяваха ни по улиците!

И от резултатите по-долу е видно точно колко много от вас са се осмелили и да повярват, че промяната е възможна и са се опълчили срещу Нещото, което задушава развитието на родния ни край:

В бастиона на онази партия от по-горе сме втори!!! Цели 10151 човека повярваха в нашата кауза и решиха да ни подркепят! И само 2% ни делят от първото място!

Това скоро не се е случвало в област Габрово!

Същата онази, която нося в сърцето си. Защото в крайна сметка това е най-важното. Всичко друго или се учи или пък има далеч по-умни и опитни хора, които са готови да помогнат. Не срещу заплащане - а заради това, че могат да бъдат част от една завидна кауза. За мен вие сте истинските звезди на тези избори, написа Яна Балникова на избирателите си. 

Ивелин Стоянов, който успя да вземе мандат за "Демократична България" от Габрово и влезе в 46 Народно събрание, този път няма да стане депутат. В статус във фейсбук той признава, че резултатите за Демократична България от изборите в цялата страна са изключително слаби и благодари на избирателите, доброволците и членовете на семействата на екипа, съпричастни с трите предизборни кампании през тази година. "Време е да премине емоцията и да си направим нужните анализи и вземем необходимите решения. Най-важното е да запазим коалицията единна", написа той. 

Изображение - 10007

"През последните няколко години Демократична България положи много усилилия и понесе тежки удари. Но успя да прокара пъртина, по която сега минават други хора.

Тези хора носят по-лек багаж и изкачват хълма с по-голяма лекота. Носят позитивизъм, носят нова енергия. И искрено се надявам, устойчиви ценности, на които да се опрат", написа още водачът на листата на "Демократична България". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!