Какво пише в имотните декларации на местната власт

С право на надстрояване, една шеста от етаж от къща с двор в Севлиево и таванско помещение в същия имот, и трите на тиха севлиевска улица, се е сдобил през 2017 г. кметът на Севлиево д-р Иван Иванов според данните на Комисията за противодействие на корупцията. Етажът от къща и таванското помещение са дарения, правото на надстрояване върху 100 кв. м е придобито със средства от заплата, се вижда от декларацията на кмета. 

За 2017 г. заместник-кметът на Севлиево Калина Георгиева е декларирала 30 хил. лв. спестявания от заплата.

Другия заместник-кмет Невена Тодорава през миналата година е придобила една втора от лек автомобил "Тойота". Колата е купена със заеми, стойността й според декларацията на Тодорова е 6 700 лв. 

Невена Тодорова декрарира 19 хил. лв. в банков депозит, парите са от заеми, и още 20 хил. лв. потребителски кредит. 

Заместник-кметът Красимира Йорданова притежава наследствена къща с двор в Севлиево, придобита през 2003 г. срещу гледане, къща с двор в с. Кормянско, която е семейна собственост на Йорданова и съпругът й, придобита със заеми и наследствен апартамент от 46 кв. м в Севлиево. Зам-кметът няма банкови депозити и кредити. 

Четвъртият зам.-кмет Ахмед Мехмедов е собственик на наследствен апартамент в Севлиево, преди две години си е купил Фолксваген за 1200 лв. с пари от заплата. Мехмедов няма депозити, има кредит от 15 хл. лв. 

Председателят на общинския съвет в Севлиево Здравка Лалева е собственик на малък апартамент от 40 кв. м. в Севлиево, купен през 1997 г. със заеми. През 2015 г. си е купила лек автомобил за 200 лв. с пари от заплата, обслужва и потребителски кредит от 20 хил. лв. 

Главният архитект на общината Цветанка Василева има къща, отстъпено право на строеж върху общинска земя във Велико Търново, откъдето е родом, 18 хил. лв. кредит, няма банкови депозити. 

Областният управител Невена Петкова е ползвател на безвъзмездно придобит през 2005 г. апартамент в Севлиево. През 2017 г. г-жа Петкова разполага с 4500 лв. налични средства от заплата и има три банкови депозита на нейно име, всичките от заплата - един от 16 хил. лв., един от 1120 лв. и трети с 39 лв. в сметката. Съпругът й има четири депозита в банка, най-големият е с 22 650 лв, спестени от заеми, в останалите три сметки има общо около 3 хил. лв. 

Управителят на общинската болница в Севлиево д-р Пламен Цеков е богат на заеми - той декларира 127 хил. лв. задължения в кредити и кредитна карта. Д-р Цеков е собственик на автомобил "Хюндай", закупен за 20 хил. лв. през 2008 г., има апартамент в Плевен за 54 хил. лв., друг в Лом за 25 хил. лв. Съпругата му притежава два парцела и къща в Лом, трите на обща стойност около 12 хил. лв. Д-р Цеков е едноличен собственик на създаденото през 2014 г. дружество "Плагоса комерс" и е декларирал, че е управител на застрахователна компания "Надежда", без да има дялово участие в нея.   

 

Христо Гунчев положи клетва като общински съветник
Политика
Възможностите на цифровата икономика дебатираха в Брюксел
Политика
На 11 септември парламентът готви удар срещу демокрацията
Политика
Със севлиевски ученици Илхан Кючук е на финала за "Иновации в политиката"
Политика
Министър Аврамова дойде неподготвена в Габрово
Политика
На 17 юли Кристина Сидорова ще има приемна в Севлиево
Политика
За екскурзия в чужбина се стягат съветниците на Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на председателя на ОбС в Дряново
Политика
Какво пише в имотните декларации на местната власт
Политика
По нов начин да се финансират читалищата, искат социалистите
Политика
ВАС потвърди избора на Ани Любенова за кмет на с. Градница
Политика
Общински съвет Севлиево на живо - само през един браузър
Политика
Заседанията на ОбС Севлиево в интернет – нямо кино, но цветно
Политика
Системен натиск върху властта за водата, обеща Сидорова
Политика
ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"
Политика
Общинските съвети ще определят заплатите на кметовете
Политика