Какво пише в имотните декларации на местната власт

С право на надстрояване, една шеста от етаж от къща с двор в Севлиево и таванско помещение в същия имот, и трите на тиха севлиевска улица, се е сдобил през 2017 г. кметът на Севлиево д-р Иван Иванов според данните на Комисията за противодействие на корупцията. Етажът от къща и таванското помещение са дарения, правото на надстрояване върху 100 кв. м е придобито със средства от заплата, се вижда от декларацията на кмета. 

За 2017 г. заместник-кметът на Севлиево Калина Георгиева е декларирала 30 хил. лв. спестявания от заплата.

Другия заместник-кмет Невена Тодорава през миналата година е придобила една втора от лек автомобил "Тойота". Колата е купена със заеми, стойността й според декларацията на Тодорова е 6 700 лв. 

Невена Тодорова декрарира 19 хил. лв. в банков депозит, парите са от заеми, и още 20 хил. лв. потребителски кредит. 

Заместник-кметът Красимира Йорданова притежава наследствена къща с двор в Севлиево, придобита през 2003 г. срещу гледане, къща с двор в с. Кормянско, която е семейна собственост на Йорданова и съпругът й, придобита със заеми и наследствен апартамент от 46 кв. м в Севлиево. Зам-кметът няма банкови депозити и кредити. 

Четвъртият зам.-кмет Ахмед Мехмедов е собственик на наследствен апартамент в Севлиево, преди две години си е купил Фолксваген за 1200 лв. с пари от заплата. Мехмедов няма депозити, има кредит от 15 хл. лв. 

Председателят на общинския съвет в Севлиево Здравка Лалева е собственик на малък апартамент от 40 кв. м. в Севлиево, купен през 1997 г. със заеми. През 2015 г. си е купила лек автомобил за 200 лв. с пари от заплата, обслужва и потребителски кредит от 20 хил. лв. 

Главният архитект на общината Цветанка Василева има къща, отстъпено право на строеж върху общинска земя във Велико Търново, откъдето е родом, 18 хил. лв. кредит, няма банкови депозити. 

Областният управител Невена Петкова е ползвател на безвъзмездно придобит през 2005 г. апартамент в Севлиево. През 2017 г. г-жа Петкова разполага с 4500 лв. налични средства от заплата и има три банкови депозита на нейно име, всичките от заплата - един от 16 хил. лв., един от 1120 лв. и трети с 39 лв. в сметката. Съпругът й има четири депозита в банка, най-големият е с 22 650 лв, спестени от заеми, в останалите три сметки има общо около 3 хил. лв. 

Управителят на общинската болница в Севлиево д-р Пламен Цеков е богат на заеми - той декларира 127 хил. лв. задължения в кредити и кредитна карта. Д-р Цеков е собственик на автомобил "Хюндай", закупен за 20 хил. лв. през 2008 г., има апартамент в Плевен за 54 хил. лв., друг в Лом за 25 хил. лв. Съпругата му притежава два парцела и къща в Лом, трите на обща стойност около 12 хил. лв. Д-р Цеков е едноличен собственик на създаденото през 2014 г. дружество "Плагоса комерс" и е декларирал, че е управител на застрахователна компания "Надежда", без да има дялово участие в нея.   

 

Боян Ботев: Съветниците без заплати до края на мандата
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Политика