Какво пише в имотните декларации на управляващите в Севлиево
снимка: Икономист

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество публикува декларациите за имотното състояние на заемащите висши публични длъжности в държавата. В тях е включена информацията за състоянието, недвижимото имущество, доходите и задълженията на президента, премиера, министрите от кабинета, народните представители, евродепутатите, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвет и други. За първа година декларации пред КПКОНПИ подават и управителите на лечебни заведения.

Управителят на общинската МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Свелиево е декларирал собственост върху три апартамента, два парцела и една къща. Апартаментите са в Плевен, Видин и Лом, като този във Видин е дарение. Нито един от имотите не е придобит по времето, в което д-р Пламен Цеков е управител на севлиевската болница, всичките са от предишни години.

В декларацията на д-р Цеков липсват влогове и спястявания. Той е декларирал собственост върху два автомобила – единайсетгодишен „Хюндай“, купен със заем за 20 хил. лв. и БМВ, придобито през 2017 г. за 1800 лв. от заплата.  Докторът има 38 хил. лв. заем и кредитна карта с 10 хил. лв. лимит.

За 2018 г. д-р Цеков е декларирал доход от 85 624 лв. и 974 лв. на съпругата си. От тях 33 504 лв. са доходи извън заплата. 

Управителят на Държавната психиатрична болница д-р Цанко Цанков притежава една четвърт от апартамент в Севлиево и една четвърт от вила с двор. Няма заеми, има почти 41 хил. лв. в спестявания.

През 2018 г. кметът на Севлиево Иван Иванов не е придобивал недвижима собственост, нито кола и не е вземал крадити. Състоянието му според декларацията пред КПКОНПИ е 15 551 лв., спестени от заплата.

Заместник-кметът с ресор „Финанси“ Калина Георгиева също не е придобивала имоти през 2018 г., има 22 хил. лв. на влог, декларирала е 35 885 лв. доходи за миналата година, 27 хил. лв. от тях са от заплата.

Другият заместник-кмет, Невена Тодорова, с ресор „Териториално и селищно устройство“, декларира за 2018 г. доходи от 32 598 лв., от които 28 хил. лв. са от заплата. Тодорова не е ставала собственик на нов имот, има 15 хил. лв. спестени и изплаща кредит от 32 хил. лв.

Заместни-кметът по хуманитарните и социални дейности Красимира Йорданова декларира само доходи от основна трудова дейност, които за 2018 г. са 30 992 лв. Не е придобивала недвижими имоти през миналата година, няма кредити, двамата със съпруга й имат спестени около 17 хил. лв.

Председателят на общинския съвет Здравка Лалева няма спестявания, има кредит от 29 хил. лв., не е придобивала недвижима собственост през 2018 г.

Заместник-кметът по сигурността Ахмед Мехмедов е подал декларацията си извън срока. В нея той посочва само доходи от трудова дейност, които за миналата година са 15 608 хил. лв. и кредит от 28 хил. лв.

Народният представител от Севлиево Иглика Събева има 96 609 лв. доходи от предходната година. От тях 56 889 лв. са от депутатската заплата. През 2018 г. е спестила 30 хил. лв., има кредит от 16 хил. лв. Миналата година със съпруга й са се сдобили с нов автомобил "Хюндай Санта Фе" за 7600 лв.

Декларациите за имущество и интереси на лицата, заемащи публични длъжности са достъпни на сайта на КПКОНПИ.

 

 

 

Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика