Търсене

Кал, дъжд и студ не прекършиха жаждата за победа в Държавния личен шампионат по колоездене

Кал, дъжд и студ не прекършиха жаждата за победа в Държавния личен шампионат по колоездене

Кристиян Рангелов - една от надеждите на клуб "Хоталич", снимка: Светлин Гатев

В изключително тежки атмосферни условия трябваше да показват уменията си участниците в DOWNHILL - Държавния личен шампионат по колоездене, който тази година се проведе в град Шипка на 12 юни.

Състезателите са разделени във възрастови групи - 10-12 г., 13-14 г. 15-16-годишни и 17 плюс. Състезанието е и кръг от детските серии.

Колоездачен клуб "Хоталич" - Севлиево взе участие в надпреварата с 16 състезатели, половината от тях се включиха в шампионата за деца. За възрастните времето би могло да се нарече ужасно, но състезателите използваха този "недостатък", за да се забавляват. Снимките кой е по-кален от другия бяха част от атракцията в надпреварата, макар че и калени на лоши условия колоездачи не успяваха да скрият, че треперят от студ. 

Нищо от това не повлия на представянето им. При най-малките Денис Иванов се класира втори. Симеон Теневски не успя да опази третото място от квалификациите и зае пета позиция. Петър Крачунов се класира осми, което според треньора на клуба Светлин Гатев само го нахъса да стъпи на стълбичката на победителите на следващото състезание.

Изображение - 10897Симеон Теневски, снимка: Светлин Гатев  

При 13-14 годишните Гергана Цанкова зае първо място поради липса на конкуренция, "но всички знаем, че и да имаше пак щеше да е първа", убедени са в клуба. Калоян Димитров след голямо падане зае трето. Голямата надежда Кристян Рангелов в категория 15-16 г. също направи няколко падания, което го отпрати на пето място. Легендата Ивайло Кърджов не можа да затвърди първото си място от квалификациите. Веселин Бояджиев на квалификациите бе втори, но падане го остави двайсет и втори.

Две са комичните ситуации от надпреварата в Шипка. Веселин Бояджиев бе късметлията, извикан да вземе наградата - колело TREK marlin-6. Час по-късно организаторите обявиха, че е станала грешка и той бе принуден да върне колелото. "Единственото хубаво от тази история е, че поне един час се радва на късмета си", споделят от клуб "Хоталич".

На Шипка и клубната шатра се предаде. След четири години изпитания лошото време стана причина състезателите да се разделят с шатрата, счупена от натиска на водата. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!