Търсене

Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40 % бяха през април

Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40

Гласуване в с. Душево, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Районната избирателна комисия обяви резултати за избирателната активност към 16.30 ч. Гласували в избирателния район са 29 772 избиратели, което прави 28.3% активност. Обобщената избирателна активност за страната към този час е 27.2%. 

На 4 април към 17.00 ч. вота си бяха упражнили 44 438 избиратели, или малко над 42%. Ако тези цифри могат да се вземат за база за сравнение, въпреки разликата от половин час, то днешната активност в областта е доста по-ниска, но изборният ден все още не е приключил и за обобщения е рано. 

В областта няма технически проблеми за гласуване с машини, казаха от РИК.

С изключение на един сигнал за предизборен клип в музикален канал в деня за размисъл, други сигнали и жалби към момента не са постъпили. 

Като цяло избирателите нямат затруднения за гласуване с машина, показа проверка на "Севлиево онлайн". В с. Душево, където има две секции, и в двете се гласува машинно, членове на секционни комисии обясниха, че избирателите дори се вълнували от машинното гласуване и никой не се е оплакал, че му е трудно. Кметът на селото обаче беше на друго мнение. Според него "хората ги е страх от машините" и затова нямало да излязат да гласуват. Дали опасенията му са основателни, ще стане ясно, когато излязат протоколите от днешния вот и се сравни активността в селото с тази на редовните избори през април. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.