Караниколов: Ефектът от приватизацията се вижда в Севлиево

Препоръчвам на всички, които имат съмнения в приватизацията, да дойдат в Севлиево и видят ефекта от нея, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по-рано днес по време на съвместна пресконференция с ръководството на "Идеал Стандарт Интернешънъл". Преди това министър Караниколов присъства на официалното откриване на първия етап от тригодишната инвестиционната програма на Идеал Стандарт в Севлиево, която включва инвестиции в стратегически проекти за развитие и нови продукти.

22.5 млн.лв. са инвестирани от компанията в двата й завода в Севлиево от началото на тази година. До момента са внедрени шест от общо двайсет робота за автоматизация на шлайф-полирната работа в завода за санитарна арматура, в експлоатация е последно поколение високопроизводителен CNC-машинен център за модернизация на механичната обработка и високопроизводителни машини за леене на изделията.

В завода за санитарна керамика са инсталирани две нови преси под налягане, роботизирани са линиите за глазиране със закупуването на четири робота, а с промяна на конфигурацията на една от пещите за изпичане на изделията на два реда ще се постигне увеличение капацитета на завода с 250 000 изделия и така произведените в завода изделия за година ще достигнат 2 550 000, обобщи Ярослав Дончев - член на борда на директорите на "Идеал Стандарт Интернешънъл", изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на "Идеал Стандарт-Видима". 

„В заводите в Севлиево са нашите най-големи производствени мощности и ние ще продължим да инвестираме в България, защото стъпваме на солидна основа“, каза главният изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл Торстен Тюрлинг пред журналисти. Но не назова размера на планираните инвестиции за следващите две години от тригодишната инвестиционна програма на компанията. Определи само направленията, в които ще се правят вложения – нови технологии, които да доведат до увеличение капацитета и конкурентоспособност по себестойност, иновации, за да останат лидер в своя бранш и обслужване на клиента по негова мярка.  

„Малко са компаниите, които разширяват капацитета си на базата на иновации. Силно сме впечатлени от работата ви“, заяви Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, който бе в Севлиево заедно с Маргарита Попова - заместник-председател на камарата.

Идеал Стандарт-Видима е в топ 15 на работодателите в България с осигурените 3200 работни места в трите си завода – два в Севлиево и един в с. Градница, севлиевска община. За 25 години от подписването на договора за създаване на смесеното предприятие през 1992 година общият размер на инвестициите в България е 260 млн.лв. За същия период обемът на производство се е увеличил девет пъти. През 2016 г. в заводите на „Идеал Стандарт-Видима“ са произведени близо 7,5 млн. изделия – керамика и фитинги, като се отчита ръст на технологично сложните модели.

 

"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес