Търсене

Каратистите се завърнаха от Швейцария оупън с четири златни медала

Каратистите се завърнаха от Швейцария оупън с четири златни меда

Каратеките на Севлиево, снимка: клуб по карате

Изключително силно представяне направиха състезателите от клуба по карате шинкиошинкай в Севлиево в Швейцария оупън. Отборът от седем състезатели се завърна с четири златни медала и един бронзов, а Севдалин Савов грабна купата за най-техничен състезател. 

"Изключителен дух показаха състезателите. При всяко излизане срещу съперник личеше не само перфектната им подготовка, но и хъс за победа. Благодаря им за тази борбеност и отдаденост, благодаря им, че клубът в Севлиево е сред най-добрите", сподели развълнуван след завръшането на отбора треньорът сенсей Тихомир Тотев. 

Златните медали станаха притежание на Ангел Антонов (кат. 46 кг, до 14 г.), Константин Матев (кат. 39 кг, до 13 г.), Севдалин Савов (65 кг.), Синан Ходжев (кат. 75 кг, до 18 г.).

Мариан Савов (кат. +54 кг, до 14 г.) завърши турнира с бронзов медал.

Въпреки отличната подготовка на Александра Златанова (кат. 50 кг, до 14 г.), състезанието за нея сякаш не тръгна от самото начало, сподели сенсей Тотев. Вероятно "се получи пренавиване", смята треньорът, който съжалява най-вече за многото положен труд от състезателката. 

Иван Минчев (кат. 68 кг., до 16 г.) не успя да се класира. Според треньора причина за това вероятно са седемте килограма, които е трябвало да свали, за да влезе в категорията.

В спорта обаче винаги има победители и победени. А за победата и провала са от значение не само подготовката, но и психиката в точния момент, което при младите състезатели не винаги може да се контролира напълно. "Успехът е голям и ние сме удовлетворени от представянето", категоричен е Тихомир Тотев. 

От клуба изказват благодарност на фирмите, помогнали финансово за участието на нашите каратеки: "Омон секюрити", "Хамбергер България", "Пламико", "Идеал Стандард-Видима", "Глобъл лес", "Драшков ИМ". Специални благодарности и за Михо Боев, осигурил транспорта на състезатели и треньори. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.