"Къщичка за книги" е новата зона в парк "Черничките"

"Къщичка за книги" е новата зона в севлиевския парк "Черничките" и първият реализиран от трите избрани чрез гласуване проекти на кампанията "Почисти и разкраси с Cif". 

Новият кът се простира на 6,4 кв. м и включва дървен декинг, три пейки, дъска за игра на шах, гравирана на едната пейка, голяма кашпа за цветя и акцентът на инсталацията – къщичката за книги. Така оформената зона създава възможност за едно различно прекарване на свободното време в парка – приятно място за среща и разговор, игра на шах или блажени минути с една от книгите от своеобразната малка градска библиотека, информират от "Почисти и разкраси с Cif". Къщичката има за цел да насърчи жителите на Севлиево да споделят любими свои литературни заглавия със своите съграждани, като оставят книги в къщичката и взимат други от вече оставените там. Акцент в дизайна на „Къщичката за книги“ е изписаният върху нея цитат от стихотворението на Мара Белчева „В душата ми градина“, отдавайки заслужена почит към творчеството на най-емблематичната поетеса на Севлиево.

Реализирането на проекта от кампанията на Cif се осъществи в първия ден на юни 2018 г. с творческата помощ на сдружение „Трансформатори“, като включи почистване на локацията и пълната ѝ трансформация в ново притегателно място от градската среда.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" събра над 10 000 гласа.

Чрез  интернет гласуване се определиха 3 места в България, които ще се превърнат в градски шедьоври - театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. На второ място с 949 гласа подлезът до площад Централен в град Пловдив, разположен между хотел Тримонциум и Централната поща. На трето място с 935 гласа е парк "Черничките", разположен на брега на река Росица.

Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Мария Цонкова получи отличието „Пол Харис Фелоу“
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество