"Къщичка за книги" е новата зона в парк "Черничките"

"Къщичка за книги" е новата зона в севлиевския парк "Черничките" и първият реализиран от трите избрани чрез гласуване проекти на кампанията "Почисти и разкраси с Cif". 

Новият кът се простира на 6,4 кв. м и включва дървен декинг, три пейки, дъска за игра на шах, гравирана на едната пейка, голяма кашпа за цветя и акцентът на инсталацията – къщичката за книги. Така оформената зона създава възможност за едно различно прекарване на свободното време в парка – приятно място за среща и разговор, игра на шах или блажени минути с една от книгите от своеобразната малка градска библиотека, информират от "Почисти и разкраси с Cif". Къщичката има за цел да насърчи жителите на Севлиево да споделят любими свои литературни заглавия със своите съграждани, като оставят книги в къщичката и взимат други от вече оставените там. Акцент в дизайна на „Къщичката за книги“ е изписаният върху нея цитат от стихотворението на Мара Белчева „В душата ми градина“, отдавайки заслужена почит към творчеството на най-емблематичната поетеса на Севлиево.

Реализирането на проекта от кампанията на Cif се осъществи в първия ден на юни 2018 г. с творческата помощ на сдружение „Трансформатори“, като включи почистване на локацията и пълната ѝ трансформация в ново притегателно място от градската среда.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" събра над 10 000 гласа.

Чрез  интернет гласуване се определиха 3 места в България, които ще се превърнат в градски шедьоври - театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. На второ място с 949 гласа подлезът до площад Централен в град Пловдив, разположен между хотел Тримонциум и Централната поща. На трето място с 935 гласа е парк "Черничките", разположен на брега на река Росица.

Правителството прие промени към изискванията за млечните продукти
Общество
Мъж от с. Богатово е хванат с над 2 промила, моторист пострада тежко в Габрово
Общество
Някъде там, в пустошта, при загърбените отговорности и човешката болка
Общество
Стартира GABROVO GREEN ACCELERATOR
Общество
През юли в областта са издадени 12 заповеди по Закона за защита от домашно насилие
Общество
Пожарникарите съветват какво не бива в жегите, за да не стане пожар
Общество
Пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв. от 1 октомври
Общество
На 23 юли изтича срокът за плащане на междинните фактури за ток
Общество
Млад мъж се е удавил в язовир "Александър Стамболийски"
Общество
Асоциацията на европейските журналисти - България иска оставката на Гешев
Общество
Миролюба Бенатова обучава възрастни от региона на медийна грамотност
Общество
Засега не се обмисля режим на водата, но никой не знае докога
Общество
„Властта говори! Открито” - във фейсбук страницата на правителството
Общество
Помощта за отопление се увеличава с 27 лв.
Общество
„Какъв ви е проблемът“ – Севлиево унищожава дървета заради ремонт на тротоари
Общество
"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална линейка
Общество