Като рибки плуваха в Сандански нашите, треньорите са доволни

Приключи второто издание на международен турнир по плуване "Спартак". Състезанието се проведе на 13-ти и 14-ти май на открит 50-метров басейн. Участие взеха 670 състезателя от 38 клуба, представители на три държави. Спортен клуб "Викинг2008-Севлиево’’ бе представен от девет състезатели.

Оптимистично и радващо бе представянето на Ивайла Йонкова при най-малките състезатели във възрастова група родени 2009 год. и след това. Ивайла показа плувни умения и в четирите стила на 50-метровата дистанция. С най-голяма стойност бе третото й място и постижението  в стил "гръб".

Във възрастова група род.2007 г. Дарий Бончев плува отлично и заслужено се класира на 4-то място в 50 м бътерфлай, а на 200 м съчетано зае 5-то място. Теодор Дончев се представи най-успешно на 50 м бътерфлай, където се класира седми.

Във възрастова група родени 2005-2006 год. се състезаваха Никола Белоев, Димитър Димитров, Христомир Гълъбов и Радостин Пенков. Най-добре се представи Никола Белоев, който се класира на 5-то място в дисциплината 50 м бътерфлай. Димитър се представи най-добре на 200 м бруст, като се класира на 15-то място. Христомир Гълъбов се класира тринайсти на 50 м гръб, а Радостин Пенков зае 38-мо място.

Във възрастова група родени 2003-2004 год Теодора Георгиева записа много престижно участие с 4-то място на 100 м бруст, 5-то на 50 м бруст и 6-то на 100 м гръб. Светлин Балджиев също записа успешно представяне като на 50 м гръб се класира осми, покривайки норматив на БФПС за участие в Държавното първенство.

Според треньора Боян Ботев резултатитете от турнира доказаха, че конкуренцията в отделните възрастови групи става все по-голяма и ще е необходимо да се положат още по-вече усилия от страна на треньори и състезатели, за успешно класиране  в предстоящите Държавни първенства на 50 метров басейн от календара на БФПС.

Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт