Търсене

Като русалки - плувците на "Викинг 2008" влязоха в плувна надпревара с 346 състезатели от 27 клуба

Севлиево онлайн
Като русалки - плувците на

Петима плувци представиха севлиевския клуб, снимка: СК "Викинг 2008"

При отлична организация в закрития плувен басейн на Стара Загора на 11 и 12 март т.г. се проведе Единайстия турнир по плуване „Русалка”.

Състезанието беше на 25 м. Басейн и в него участваха 346 състезатели от 27 плувни клуба, разпределени в три възрастови групи. Севлиевският клуб по плуване „Викинг 2008“ отново бе сред най-добрите със своите петима плувци, включили се в надпреварата.

Много силно бе представянето на Никол Иванова (група А), която с най-добри лични постижения в дисциплините 100 и 200 м гръб заслужено спечели два бронзови медала. Отличното й представяне бе затвърдено и с четвъртото място на 50 м гръб.

Изображение - 11832Никол Иванова (на най-ниското стъпало на стълбицата на победителите) завоюва две трети и едно четвърто място, снимка: "Викинг 2008"  

Съотборничките й Йована Петрова, Ивелина Ножарова и Александра Събчева стартираха в група В. Йована плува с голямо желание и успя да се класира на шесто място в дисциплината 200 м свободен стил с най-добро лично постижение.

След дълго отсъствие Александра Събчева достигна до девето място на 50 м бътерфлай. С най-добър личен резултат Ивелина се класира на 13-то място в дисциплината 50 м свободен стил.

В същата възрастова група при момчетата стартира Благовест Георгиев, който плува най-успешно в дисциплината 50 м бътерфлай и се класира на осмо място.

Много емоционални бяха стартовете в щафетното плуване. Отбора на момичетата успя да се класира осми на 4 х 50 м свободен стил. Състезанието се отрази положително в мотивационно отношение за състезатели и треньори. Предстоят усърдни тренировки в подготовката за достойно представяне и в следващите състезания от спортния календар на БФПС за 2023 г., е заключението на треньора Боян Ботев.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!