Като звезди пяха децата за звездиците от река Лим

За тринайста поредна година Свищов събра талантливи деца и младежи от страната за участие в най-емоционалния конкурс за популярна песен „Звездици за Лора”. Рекорден брой – 167 изпълнители, пяха за Лора и за всички загинали деца в река Лим преди 13 години. Илиян Николов, бащата на Лора, подкрепян от фондация "Ангели от Лим”, Община Свищов и много спонсори, успяха отново да накара всички участници да се докоснат и да бъдат съпричастни с трагедията, съкрушила много свищовски семейства.

Единайсет певци от вокалната школа на „Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, се бориха за призовите места в залата на първото народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови”.

Осемнайсетгодишната  Ралица Христова от Габрово се завърна с първа награда, диплом и статуетка от класацията на пета възрастова група. Тя получи и специален приз от зам.-ректора на стопанска академия „Димитър Ценов”-  покана за обучение без приемен изпит. Анна Христова от Габрово се класира на второ място в най-многобройната трета група. „Не само гласът, и душата пее в изпълненията на Ани“, коментира председателят на журито Маргарита Хранова. А колеги й бяха Етиен Леви, Мими Иванова, Андрей Дренников, Мая Райкова, Даряна Генова, Християна Дънкова и зам.-кмета на Свищов.

Малката чаровница Кристина Неделчева от Габрово впечатли жури и публика със силния си глас и емоционално изпълнение и заслужено се завърна с втора награда, диплом и статуетка в първа възрастова група. В същата група на трето място се класира шестгодишната Ива Христова от Севлиево, която показа артистичност и чувство за модерен ритъм, а наградите й бяха статуетка, микрофон и диплом.

Порасналата Гала Ботева се класира на трета позиция в многобройната трета група. Сияна Калоянова се завърна с трета награда, диплом и микрофон от класацията на пета група. В четвърта възрастова група на трето място стана Ивета Петрова от Габрово. И още една севлиевка – Симона Захариева спечели специална награда.

Цветозар Захариев направи своя дебют в конкурс точно на свищовска сцена и независимо, че не влезе в класацията между 47 изпълнители в трета група,  направи много голямо впечатление на жури и публика.

В конкурса "Звездици за Лора” участваха успешно и Далия Ковачева и Рая Петкова, които се бориха във втора възрастова група- 39 изпълнители.

Поради големият брой участници, за първи път певците бяха лишени от техническа репетиция и това затрудни доста деца без сценичен опит, коментира Ценка Горалова, която е изключително удовлетворена от представянето на своите възпитаници.     

 

Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество