Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Над 150 ротарианци и приятели присъстваха на тазгодишния пролетен бал на Ротари клуб Севлиево, снимка: Ротари клуб

Изграждането на нова и безопасна детска площадка в парк "Черничките" е благотворителната кауза на Ротари клуб Севлиево, обявена на тазгодишния традиционен пролетен бал на организацията. За изпълнение на идеята на 9 май т.г. ротарианци и приятели събраха 13 200 лв.

Преди да обяви тазгодишната кауза на Ротари клуб президентът за тази ротарианска година Тома Томев благодари на членовете на клуба, Исторически музей Севлиево и Община Севлиево за съвместната работа по реставрирането на Часовниковата кула в града, която по-рано през деня бе символично открита след реставрационните работи.

 „Горд съм, че членовете на Ротари Севлиево и аз като президент работихме обединени под мотото на тази ротарианска година „Бъди вдъхновението“, каза Тома Томев, като отчете, че тази година са се събрали много приятели на благотворителното събитие, а в редиците на клуба има нови членове, което означава, че "Ротари Севлиево успява със безкористната си службата към обществото и че е разпознаваем като организация с благородни цели, която работи в името и просперитета на Севлиево".

Президентът на Ротари Севлиево Тома Томев дари на кмета Иван Иванов символичната Часовникова кула, реставрирана със средства на организацията и подкрепата на Общината, снимка: Ротари клуб

„В рамките на един човешки живот толкова много има да се направи, а ни е дадено толкова малко време, за да го изпълним. Нека ценим това време и с делата си оставяме трайни следи в историята“, каза Томев и благодари на всички, че са с отворени сърца за следващия проект.

Детската площадка в парк "Черничките", за която ротарианци и приятели събраха средства, всъщност няма да е напълно нова. На мястото има площадка, но с остарели съоръжения и не напълно безопасна. Затова от Ротари, съвместно с Община Севлиево, ще изградят обезопасена, със съвременни съоръжения площадка, с беседка и кът за отдих. Част от дарителите се ангажираха с купуване на оборудване и с ремонтните дейности, за да се обособи атрактивно място, където децата да играят и се забавляват на воля. 

Към идеята на Севлиевския клуб се присъединиха и младежите от Интеракт клуб Севлиево, които с набраните средства от SMF концерта (Sevlievo music fest), провел се на 3 май, ще направят цветни площи до детската площадка, а мястото на отдавна неизползвания шадраван биха искали да превърнат в цветна и атрактивна алея, сподели Веселин Конов, президент на Интеракт клуб Севлиево.

Младите от Интеракт клуб се ангажираха с направата на цветни площи около детската площадка в парк "Черничките", снимка: Ротари клуб

Пролетния бал на Ротари клуб Севлиево събра 150 приятели, сред които ротарианци от клубовете в Габрово, Троян, Плевен и Велико Търново. Гости на вечерта бяха дистрикт гуверньор елект Митко Минев – (следващия дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482), Калоян Ганев – асистент дистрикт гуверньор, кметът на Севлиево Иван Иванов, заместници му инж. Калина Георгиева и Невена Тодорова, областният управител Невена Петкова и зам.-областният управител Росен Цветков, изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" АД Ярослав Дончев. 

Грижата за децата не е нова в дейността на ротарианците от Севлиево. Всяка година те организират медицински прегледи за ранно диагностициране на белодробни заболявания при подрастващи. Благодарение на безвъзмездната подкрепа на д-р Анелия Хаджицонева вече няколко години се правят и очни прегледи на всички първокласници в града. През 2016 г. бе изградена представителна зала за изписване на новородени в Акушеро-гинекологичното отделение на общинската болница, а през 2018 г. бяха ремонтирани манипулационната зала и лекарския кабинет в Педиатричното отделение на болницата. 

"Севлиево онлайн"

  

 

 

АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Десетото издание на "Дни на кариерата" е на 22 октомври в Габрово
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
История за амбиция в името на хората, която се пише 85 г.
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
85 години да гледаш напред с благодарност
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Журито в „Баня на годината“: "Създавайте проекти с мисъл за хората"
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес