Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Над 150 ротарианци и приятели присъстваха на тазгодишния пролетен бал на Ротари клуб Севлиево, снимка: Ротари клуб

Изграждането на нова и безопасна детска площадка в парк "Черничките" е благотворителната кауза на Ротари клуб Севлиево, обявена на тазгодишния традиционен пролетен бал на организацията. За изпълнение на идеята на 9 май т.г. ротарианци и приятели събраха 13 200 лв.

Преди да обяви тазгодишната кауза на Ротари клуб президентът за тази ротарианска година Тома Томев благодари на членовете на клуба, Исторически музей Севлиево и Община Севлиево за съвместната работа по реставрирането на Часовниковата кула в града, която по-рано през деня бе символично открита след реставрационните работи.

 „Горд съм, че членовете на Ротари Севлиево и аз като президент работихме обединени под мотото на тази ротарианска година „Бъди вдъхновението“, каза Тома Томев, като отчете, че тази година са се събрали много приятели на благотворителното събитие, а в редиците на клуба има нови членове, което означава, че "Ротари Севлиево успява със безкористната си службата към обществото и че е разпознаваем като организация с благородни цели, която работи в името и просперитета на Севлиево".

Президентът на Ротари Севлиево Тома Томев дари на кмета Иван Иванов символичната Часовникова кула, реставрирана със средства на организацията и подкрепата на Общината, снимка: Ротари клуб

„В рамките на един човешки живот толкова много има да се направи, а ни е дадено толкова малко време, за да го изпълним. Нека ценим това време и с делата си оставяме трайни следи в историята“, каза Томев и благодари на всички, че са с отворени сърца за следващия проект.

Детската площадка в парк "Черничките", за която ротарианци и приятели събраха средства, всъщност няма да е напълно нова. На мястото има площадка, но с остарели съоръжения и не напълно безопасна. Затова от Ротари, съвместно с Община Севлиево, ще изградят обезопасена, със съвременни съоръжения площадка, с беседка и кът за отдих. Част от дарителите се ангажираха с купуване на оборудване и с ремонтните дейности, за да се обособи атрактивно място, където децата да играят и се забавляват на воля. 

Към идеята на Севлиевския клуб се присъединиха и младежите от Интеракт клуб Севлиево, които с набраните средства от SMF концерта (Sevlievo music fest), провел се на 3 май, ще направят цветни площи до детската площадка, а мястото на отдавна неизползвания шадраван биха искали да превърнат в цветна и атрактивна алея, сподели Веселин Конов, президент на Интеракт клуб Севлиево.

Младите от Интеракт клуб се ангажираха с направата на цветни площи около детската площадка в парк "Черничките", снимка: Ротари клуб

Пролетния бал на Ротари клуб Севлиево събра 150 приятели, сред които ротарианци от клубовете в Габрово, Троян, Плевен и Велико Търново. Гости на вечерта бяха дистрикт гуверньор елект Митко Минев – (следващия дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482), Калоян Ганев – асистент дистрикт гуверньор, кметът на Севлиево Иван Иванов, заместници му инж. Калина Георгиева и Невена Тодорова, областният управител Невена Петкова и зам.-областният управител Росен Цветков, изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" АД Ярослав Дончев. 

Грижата за децата не е нова в дейността на ротарианците от Севлиево. Всяка година те организират медицински прегледи за ранно диагностициране на белодробни заболявания при подрастващи. Благодарение на безвъзмездната подкрепа на д-р Анелия Хаджицонева вече няколко години се правят и очни прегледи на всички първокласници в града. През 2016 г. бе изградена представителна зала за изписване на новородени в Акушеро-гинекологичното отделение на общинската болница, а през 2018 г. бяха ремонтирани манипулационната зала и лекарския кабинет в Педиатричното отделение на болницата. 

"Севлиево онлайн"

  

 

 

Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес