Търсене

Кента Мори и Масаюки Такешима проведоха лагер в Севлиево

Кента Мори и Масаюки Такешима проведоха лагер в Севлиево

Японските инструктури с треньори и състезатели в Севлиево, снимка: Клуб по карате

Тази сряда, 3 септември 2019 г., завърши тренировъчния лагер под ръководството на японските инструктори сенсей Кента Мори и сенсей Масаюки Такешима, които в последния ден на август пристигнаха в Севлиево по покана на треньора сенсей Тихомир Тотев.

В тренировките взеха участие около седемдесет каратеки от клубовете в Севлиево, Русе и Ловеч. Програмата включваше техника, работа с уреди и спаринг.

"Бяха показани доста интересни неща, като система на подготовка на състезатели, игрови модел по макивари и техники на работа по двойки. Все неща, доста ценни за нас като треньори и за децата като състезатели", сподели сенсей Тотев.

Българските каратеки са се представили достойно в усвояването на новостите и напълно заслужено са получили похвали за усилията от японските сенсеи.

Впечатления с работата си са направили децата Александра Златанова, Ангел Антонов, Севдалин Савов, Мариан Савов, Ерос Огнянов, Елица, Лазар. За тях японските гости са дали висока оценка на подготовката, но и направили ценни препоръки за по-нататъшна работа.

Изображение - 2873

Участниците в тренировъчния лагер от Севлиево, Русе и Ловеч, снимка: Клуб по карате

Тодор Тодоров, който през ноември ще участва в Световното първенство в Япония, абсолютна категория, също се е ползвал с особенно внимание и е получил доста напътствия и съвети относно подготовката за състезанието в Токио.

Впечатление с добрата си техника са направили и по големите участници, но и треньорите.

"В последния ден от лагера сенсей Мори имаше рожден ден, който по традиция отпразнувахме в клуба с торта и бонбони, а той беше изключително изненадан и видимо развълнуван от изненадата", сподели Тихомир Тотев.

Севлиевският клуб по карате е получил висока оценка от двамата японски инструктури за организацията на лагера. А тя е била възможна благодарение подкрепата и съдействието на Тихомир Колев и Метин Мехмедов, които са предоставили спортната база на зала "Дан Колов", но на фирмите "Пламико", "Омон секюрити", "Хамбергер България", "Глобъл лес", "Драшков ИМ".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!