Кирил Добрев: Хората поискаха промяна и тя се случва

Парламентарни избори 2017

Веднага след като спечелим изборите, поемам ангажимент да бъде създадена изнесена структура към Министерство на икономиката, която да се занимава с фонд „Иновации“ и фонд „Индустрия“. Така ще позиционираме област Габрово на икономическата карта, като основен фактор и логистичен център – коментира Кирил Добрев по време на дебат с бившия вицепремиер и бивш кмет на Габрово Томислав Дончев. Казвам всичко това с увереността и ината на половин македонец и пресметливостта на половин габровец – подчерта Добрев.

Кандидатът на коалиция „БСП за България“ цитира официалната статистика, според която за 10 г. управление на ГЕРБ 10 000 души са напуснали Габрово. Общината е на първо място по усвояването на европейски средства на глава от населението, но и по магазини за дрехи втора употреба. Всяка сутрин автобусите извозват габровци на работа в Севлиево и Велико Търново.

Вярно ли е, че община Габрово е отказала на голяма японска компания да инвестира в града? –обърна се Кирил Добрев към представителя на ГЕРБ. Въпросът смути Дончев, който косвено призна, че след разговори с местното ръководство, японската „Язаки“ е пренасочила инвестицията си в Димитровград.

Въпреки милионите дадени за обществени поръчки, няма почти нито една габровска фирма, която да е могла да се възползва от тях – подчерта още Кирил Добрев.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ припомни, че БСП заедно с недоволните от управлението  на ГЕРБ са спечелили президентските избори и днес България има нов, различен президент. Основната ни задача е заедно с хората да спечелим парламентарните избори и да се справим с най-големия проблем в страната, по-голям от всяка една партия, и това е демографската криза – коментира Добрев.

В момента 70% от икономиката на страната се гради върху европейските фондове. Не може България да съществува от подаяния и протегната ръка. Всички далавери в страната са свързани с европейските проекти. Искаме независима икономика, която да създава работни места. В която да има конкуренция и по-високи доходи – поясни Кирил Добрев.

По отношение на сигурността той обяви, че основен приоритет трябва да бъде борбата с битовата престъпност. Системата на МВР е единствената нереформирана. С последните промени се вижда, че пак стимулираме чантажиите, а не тези които са на улицата и трябва да пазят хората. Има активисти на ГЕРБ, които работеха в системата на МВР и изпълняваха политически поръчки до този момент.

Според Кирил Добрев образование и бизнес се разминават като бързи влакове. През последните години почти е ликвидирано професионалното обучение.Българския бизнес не може да си осигури онези кадри, които са необходими за развитието на икономиката. В тази сфера ще инвестира БСП, категоричен бе водачът на листата на коалиция „БСП за България“.

Към избирателите в габровска област Кирил Добрев се обърна с думите: Най-доброто обещание е свършената работа. За краткото време, в което бях народен представител от региона, хората разбраха, че съм партньор за дълъг път. Затова поемам ангажимент към Габрово младите хора да останат да живеят и работят тук, към Севлиево – да оправим довеждащия водопровод, към Дряново и Трявна да бъдат национални туристически центрове, които да бъдат извор на българщината.

 

предизборен щаб на БСП Габрово

 

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина. 

„Поискай промяната“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ОИК няма да обжалва съдебното решение по казуса Трифон Трифонов
Политика
Областен управител на ГЕРБ в Габрово влезе в ръководството на „Републиканци за България“
Политика
Станимир Стойчев поема БСП в Севлиево или каквото е останало от нея
Политика
Манолова: След побоищата снощи Борисов вече не е легитимният премиер за хората
Политика
Съдът отмени решението за прекратяване пълномощията на Трифон Трифонов
Политика
Кирил Ананиев става министър на финансите и още рокади в кабинета
Политика
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е подал оставка
Политика
Разликата между Нинова и Добрев в Севлиево е 36 гласа
Политика
Партия Волт: Отложете с месец изборите, господин Президент
Политика
Манолова: С промените в Изборния кодекс се готви пладнешки обир на гласове
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
В момента: Манолова и Отровното трио подписват споразумение
Политика
Две приемни за граждани през септември организират от БСП в Севлиево
Политика
Според справка от Парламента Кристина Сидорова е сред най-активните депутати
Политика
Лидерът на партия АБВ поиска възстановяване на "Гражданска защита"
Политика
Общински съветник от Севлиево е учредител на партията на Васил Божков
Политика