Търсене

Кирил Петков: Паниката с горивата е създадена изкуствено с политически цели, от ГЕРБ определиха обвиненията като безпомощност

Екипът на

Кирил Петков с Яна Балникова и Богомил Петков в Севлиево, снимка: архив "Севлиево онлайн"

В България има налични големи количества гориво, цялата система е обезпечена, вносът е редовен и няма основание за притеснение от страна на българските граждани. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг след срещата си в Министерския съвет с членовете на Българската петролна и газова асоциация. В разговорите участваха също вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов.

Премиерът Кирил Петков отбеляза, че паниката сред хората е създадена изкуствено през социалните мрежи. По думите му тя е плод е на хибридна или политическа атака, чиито организатори са свързана с младежката организация на ГЕРБ. В тази връзка Петков определи като жалък подхода, при който страхът на обществото от войната се използва за политически цели.

Министър-председателят посочи, че правителството ще има ясен и координиран отговор на всяка хибридна или политическа атака, целяща да разклати системата на гърба на българските граждани. Премиерът Петков призова отново хората да не се поддават на лъжи и груби манипулации и да търсят информация от официални източници.

В отговор на обвиненията от ГЕРБ дадоха брифинг, на който Томислав Дончев определи думите на премиера така: "Да си министър-председател и да не можеш да се справиш със ситуацията е безпомощност, а да обвиняваш другите е дъното на безпомощността".

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.