Търсене
Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.

Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

С човек като Богомил Петков в парламента големите проекти на Севлиево ще бъдат довършени, убеден е лидерът на „ПП-ДБ“
Предизборен щаб на "Продължаваме промяната-Демократична България", публикува се съгласно договор
Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

Кирил Петков, Явор Божанков и Богомил Петков, снимка: Предизборен щаб на "ПП-ДБ"

Вашият  кандидат за народен представител Богомил Петков не допуска да минем покрай Севлиево без да се срещнем с хората тук“. С тези думи се обърна към жителите на общината лидерът на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер на България Кирил Петков. Той разказа колко упорито Богомил Петков е отстоявал пред правителството на ПП важните за Севлиево проекти като тези за водоснабдяването в общината и обходния път. „Всъщност той показа какво означава да се бориш за града си. Истината е, че имахме много депутати, но само двама-трима седяха непрекъснато пред офиса ми и всеки ден питаха как се движат проектите на техните общини и области. Богомил Петков доказа, че, когато един човек тръгне да се бори като част от отбор и в името на някаква кауза, нещата се случват. Дори, когато нямаше редовно правителство, той успя да намери алтернативни варианти и да продължи поне с решаване на проблема с водоснабдяването. Убеден съм, че, ако след 2-ри април имаме редовно правителство, проектите на Севлиево ще бъдат завършени“, каза Кирил Петков.

Той коментира и решението на коалиция „ПП-ДБ“

Явор Божанков да води листата в Габровска област:

Ние привличаме хора, които знаят кое е правилно и кое не е. Явор се изправи пред целия парламент и заяви ясно и без страх гражданската си позиция. Ако трябва да се прави промяна, тя се случва с такива хора“, категоричен беше Кирил Петков.

Изображение - 11876Водачът на листата на "ПП-ДБ" Явор Божанков, снимка: Предизборен щаб на "ПП-ДБ"  

Той очерта петте приоритета в програмата на коалиция „ПП-ДБ“:

Първият е, че няма как да имаме

по-ниски цени на храните,

ако не си ги произвеждаме в България. В момента внасяме 70 % от месото, 50 % от доматите, 45 % от яйцата, защото местното ни земеделие се фокусира върху едрите земеделци. Нямаме плодове и зеленчуци, няма месопроизводство и малки и средни ферми, които да осигуряват храна за българската трапеза.

Изображение - 11877Среща на гражданите на Севлиево с кандидатите от листата на "ПП-ДБ", снимка: Предизборен щаб  

Вторият приоритет е

регионите в страната да догонят доходите в столицата.

За целта се планира да бъдат инвестирани 50 милиарда лева за период от 4 години в Северна и Южна България. Третият приоритет е свързан с влизането в Еврозоната и Шенген, което е от значение за малките и средни фирми, за да могат да се конкурират по-добре в Европа.

Приоритет остават също образованието и здравеопазването. Основен приоритет е и правосъдието – от смяната на главния прокурор Иван Гешев до цялостна реформа в прокуратурата, която трябва да бъде направена в следващите 4 г.“

Явор Божанков запозна жителите на Севлиево с това какво е направил за спирането на проекта за

завод за изгаряне на боклук край село Върбовка.

Той подчерта, че именно корупцията е виновна за ниските доходи на българите и затова най-важната задача продължава да е правосъдната реформа в страната.

Кирил Петков сподели впечатленията си от многобройните срещи из страната в последните седмици: „Случва се нещо почти възрожденско. Хората вече осъзнават, че няма месия, няма спасител. Спасението си зависи от всички нас. Вече сме в последната част на приказката за неволята. 30 години сме викали неволята, сега трябва да запретнем ръкави и да си свършим работата“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.