Търсене

„Зелена енергия от вода“ на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ спечели първо място в "Наука на сцената"

Красимира Томева
„Зелена енергия от вода“ на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ спечели първо място в

Слънчево Севлиево посрещна гостите на Деветото издание на Национален фестивал „Наука на сцената“, което се проведе на 20-22 октомври. Основната цел на форума – да стимулира интереса на младите хора и да ги насочи към професии в областта на природните и инженерни науки и технологиите, определи фокуса на участващите проектни разработки.

Изображение - 12858  

Проектите се състезаваха в представяне на щанд, илюстриращ концепции за училищни занимания и експерименти; в работилници – интерактивни сесии от учители за учители, които работят заедно и в представяне на пленарни лекции на сцена. Участниците споделяха идеи, извършваха демонстрации и показаха как техните проекти могат да намерят приложение в урочната и извънкласна дейност. А за представянето на учениците, журито беше определило специални награди в избрани от него категории като: „Най-ентусиазиран млад участник“, „Най-любознателен“, „Най-убедителен експериментатор“, „Смел експериментатор“ и др.

Проектът „Зелена енергия от вода“ на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, спечели престижното първо място в категория работилница. В неговата разработката участваха учениците от 11 клас: Иван Иванов, Ивелин Иванов и Любослав Недков и техните научни ръководители: г-жа Красимира Томева и инж. Дияна Николова. Връзката с реалния живот, STEM насоката на проекта и неговата приложимост, както и начинът на представяне, впечатли журито и събуди интереса на посетители и гости на Фестивала.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.