Търсене
По повод Националния празник на България

Кметът на Севлиево: Да притихнем в себе си, да благодарим за привилегията, че сме българи

Севлиево онлайн
Почит към героите на 3 март. Честит празник!

Кметът на Севлиево Иван Иванов отдава почит на героите, снимка: "Севлиево онлайн", архив

"Да притихнем в себе си, да благодарим за привилегията, че сме българи и да призовем силата на предците си, за да пребъде Отечеството" - така кметът на Севлиево Иван Иванов се обърна във фейсбук към гражданите на общината по повод Националния празник на България. 

В обръщението си кметът говори за вкоренените противоречия, които съпътстват историята и битието ни. "Такава е нашата орисия на тази останала ни педя свещена земя - тук радостта води за ръка болката, даровете свише - идват със саможертвата, а безсмъртието - с предателство… Но духът ни се калява в дни на изпитание, мъдростта се трупа като най-ценно имане и се предава на поколенията, за да помнят, за да знаят, за да са готови да платят утре цената на това, за което мечтаят!", пише Иванов.

В Севлиево Националният празник ще бъде отбелязан на площада, където пред Паметника на свободата ще се проведе церемония по отдаване на почит на загиналите. Началото е 11.00 ч., след което на открито концерт ще изнесе фолклорен ансамбъл "Развитие". 

Половин час по-късно започват честванията на вр. Шипка. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!