Книга на Ивинела Самуилова влиза в учебник по литература

Откъс от забравения шедьовър от Георги Божинов "Калуня-каля" ще присъства в учебника по български език и учебната тетрадка за 7. клас. В учебника за седмокласници ще бъде включен и откъс от "Урания" - един от малко познатите романи на Блага Димитрова. Книгата е написана в типичния за авторката философски дух и се отличава с дълбок и загадъчен сюжет, изпълнен с игра на думи.

Това съобщават на официалния си сайт от издателство "Хермес". По-големите ученици ще изучават "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова. Откъс от книгата ще присъства в учебника по български език за 9. клас. Творбата е oригинален поглед към мирогледа и обредността на българите и през 2016 г. бе избрана за „Любима книга на България“ в националния конкурс „Моята любима книга“.

"Не знам кой откъс от "Бабо, разкажи ми спомен" ще изучават деветокласниците, но се надявам да открият смисъл и вдъхновение в това да искат да останат българи. От всички читателски откровения най-силно ме беше трогнало споделеното от млада жена, че се е върнала от САЩ у дома заради тази книга. Благодаря за доверието на читатели и издатели!", написа в страницата си във Фейсбук Ивинела, след като стана ясно, че творчеството й влиза в учебниците. 

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски език във Враца, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. 

В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

 

Певците на СУ "Васил Левски" бяха с удостоени със "златен славей"
Култура
Гала Ботева на върха - с награда на кмета на Шумен
Култура
Румяна Халачева представи "Дълбините на древността"
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура
Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура
С "Имало едно време..." започва легендата за стъклото
Култура
Надежда Ботева бе в екипа, открил кръст с частица от Христовото разпятие
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура