Търсене

КНСБ пусна анонимна анкета за нарушаване на трудовите права на работещите

КНСБ отваря приемна за сигнали относно условията на труд

От Регионалния съвет на КНСБ в Габрово информират за провеждането на национално допитване "Нарушения на трудовите права в България". Целта на допитването е освен да се осъществи мониторинг на нарушенията, да се осигури възможност за индивидуално консултиране на работниците. 

Допитването е под формата на анкета и чрез него КНСБ ще проучи реалното състояние на трудовите права, като изследва нарушения в назначаването на работа, заплащането, осигуряване на почивки и регламентиране на работното време на работещите, осигуряване на отпуски, на безопасни условия на труд, както и спазване на реда при прекратяване на трудовите правоотношения.

За да се включат в проучването желаещите трябва да попълнят анонимен въпросник. Попълването отнема около две минути, изчислили са синдикалистите, а въпросникът е достъпен тук

След като изпратят сигналите си, работещите веднага получават и безплатна правна консултация по тях. 

Допитването продължава до 31 март тази година.  На база на отговорите на въпросите, както и на други дейности, КНСБ - Габрово ще подготви Регионален доклад относно нарушенията на трудовите права. 

На национално ниво КНСБ ще оповести обобщените резултати чрез своя Девети годишен доклад за нарушения на права, свързани с упражняване правото на труд в България, информират от централата на КНСБ. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!